Nieuws

Spandersbosch leeft

Na de zomervakantie zijn ongeveer 50 kinderen en jongeren gestart met een kennismakingsprogramma Golf. In vijf weken maken ze kennis met de eerste beginselen van golf in kleine groepjes met leeftijdgenoten. Juist het kennismakingsaspect blijkt reuze aan te slaan.  Je zit niet meteen voor een heel jaar vast. Sommige kinderen wilden uit zichzelf graag leren golfen, andere zijn door opa’s, oma’s, vaders, moeders of tantes opgegeven.

In het weekend is het al best druk op de driving range. Maar de pro’s stemmen onderling goed af wie waar lesgeeft, zodat dat in principe geen problemen geeft. De meeste mensen op de driving range kijken geamuseerd naar al die levendigheid. De kinderen storten zich helemaal op het spel.  Een paar oudere heren zijn wat minder blij. Als ik ze vrolijk toeroep ‘Leuk, hè, al dat enthousiasme!’, antwoordt één van hen enigszins nors: ‘Voor de jeugd, ja.’

Toch denk ik niet dat dit alleen leuk is voor de jeugd. Het is ook leuk voor de vereniging al die jonge aanwas. Bovendien hebben die kinderen jonge ouders die zelf ook een balletje gaan slaan, als de kinderen les hebben. Of iets gaan drinken in de brasserie. Veel ouders verheugen zich erop straks met hun kinderen te gaan spelen. Hopelijk op Spandersbosch. We krijgen veel complimenten dat we dit hebben opgezet. Na de herfstvakantie start het vervolgprogramma.

Jong Spandersbosch

Een aantal oudere leden zet zich nu in om leuke activiteiten voor de jeugd te gaan organiseren samen met onze stagiaires, bijvoorbeeld een Griezeltoernooi op 29 oktober (Halloween!). Hopelijk gaan ouders dat straks overnemen.  Activiteiten voor jongeren van 16, 17, 18 gaan er ook aankomen, mede dankzij een enthousiaste moeder. Jongeren zijn van harte uitgenodigd om mee te denken en te doen over activiteiten die hen aanspreken. Idem dito dertigers. We roepen ze bij elkaar, vragen ze wat ze nodig hebben en faciliteren ze om te organiseren wat zij leuk vinden.

Levendig

September was een buitengewoon levendige maand op Spandersbosch. Behalve de start van het jongerenprogramma was er ook een succesvol Media City Golf Open voor 80 ondernemers in en om Hilversum Mediastad. Spandersbosch gaf acte de présence op het Blaricum Golf & Country, een toernooi waarbij door het hele dorp heen wordt gegolfd. Heel goed voor onze naamsbekendheid, die nog niet zo hoog lag in Blaricum. Van de ruim 77 inzenders van de Spandersboschquiz hadden maar vijf mensen het goed, waaronder twee Spandersboschleden. Na 17 september is dat anders. Hopelijk komen veel Blaricummers hier nu een ronde spelen.

Kampioen

Hoogtepunt van de maand was natuurlijk ’t Goois Open Par-3 Kampioenschap. Een tweedaags toernooi voor de liefhebbers van het korte spel. Op 30 september vond het Open Kampioenschap plaats met maar liefst 48 externe deelnemers en 24 leden. Op 1 oktober nog eens met 72 leden. Prachtige prijzen, gestroomlijnde organisatie, dankzij het werk van de wedstrijdcommissie die ruim een half jaar lang er hard aan getrokken heeft om hier een succes van te maken.

Vrijwilligers

Spandersbosch leeft. Spandersbosch staat op de kaart! Nu breekt het iets rustiger herfst- en winterseizoen aan, maar ongetwijfeld vinden ook dan veel mooie activiteiten plaats. Dankzij alle vrijwilligers ook die de drijvende kracht zijn achter veel activiteiten. Hen eren we op zaterdag 4 november met een gezellige wedstrijd. Spandersbosch leeft mede dankzij hen!