Nieuws
26 April 2024

Spandersbosch benoemt Kaj van Leeuwen als bestuurslid Jeugd

Met de benoeming van Kaj van Leeuwen als bestuurslid Jeugd zetten we een volgende belangrijke stap om meer kinderen enthousiast te maken voor golf. In september 2023 is een nieuwe start gemaakt met het jeugdbeleid: laagdrempelig, gericht op plezier en veel samen spelen. Het uitbouwen van dit beleid vraagt veel tijd en capaciteit. Vandaar de extra bestuursfunctie voor het aandachtsgebied jeugd.

In het dagelijks leven is Kaj van Leeuwen accountmanager bij de Nederlandse Golf Federatie (NGF). In die rol heeft hij als taak om het jeugdgolf in Nederland naar een hoger niveau te brengen. Want waar de belangstelling voor golf onder volwassenen de afgelopen jaren flink is toegenomen, is die onder de jeugd achteruit gehold. Gemiddeld is slechts 3% van de Nederlandse golfers jonger dan 18.  Op het gebied van jeugdgolf  bungelt Nederland van 49 Europese landen onderaan op plek 47. Daarom presenteerde de NGF kortgeleden een nieuw jeugdplan golf. Door toe te treden tot het bestuur van Spandersbosch krijgt Van Leeuwen de kans om de aanbevelingen vanuit de NGF in praktijk te brengen.

In beweging

Golf is een leuke sport, ook voor kinderen en jongeren. Je speelt zowel individueel als samen. Het is sociaal én je bent lekker in beweging in de natuur. In deze tijd van bewegingsarmoede is een golfbaan dé opportunity voor jeugd om actief te zijn. Op voorwaarde dat kinderen ook echt veel in de baan te vinden zijn. Kaj van Leeuwen: “Een jeugdprogramma van twintig jeugdlessen en verder weinig tot niets is onvoldoende. Op Spandersbosch wordt gewerkt aan een jaarrond programma. Kinderen moeten de baan in, holes spelen, dat balletje in de hole krijgen. In mijn plannen gaan kinderen een flink deel van de tijd echt golfen in de baan en niet rondhangen op een range of de puttinggreen. Dat betekent dat we ook veel willen samenwerken met de ouders en enthousiaste leden.”

Introductieprogramma

Na de meivakantie start een nieuwe serie jeugdlessen om kinderen kennis te laten maken met golf. De lessen worden afgewisseld met jeugd events in de baan. De events worden georganiseerd door de jeugdcommissie waarin behalve een golfprofessional ook jeugdleden en ouders actief zijn. Het eerstvolgende event voor jongeren tot 18 jaar is op zondagochtend 12 mei. Tijdens dit Jeugd Sporters Event staat elke hole in het teken van een andere sport: van atletiek tot zwemmen. Ook niet-leden zijn van harte welkom bij dit event.

Voor meer informatie over het jeugdbeleid van Spandersbosch: Introductieprogramma jeugd - Golfvereniging Spandersbosch (golfparkspandersbosch.nl)