Nieuws

Een brasserie op een golfpark?

Waarom heet Brasserie Spandersbosch eigenlijk de Brasserie? Is dat niet een al te weidse benaming voor een clubhuis op een golfbaan? Bij een brasserie denk je al gauw aan Parijs, aan fraaie eet- en drinkgelegenheden met grote vensters en spiegels…. Dat klopt, maar wat het meest typerend is voor een brasserie is dat je er de hele dag tot in de avond terecht kunt om te eten. Anders dan in een restaurant, kun je hier ook gewoon een glaasje wijn drinken met een hapje, in plaats van een hele maaltijd of menu.  

In een brasserie kun je vaak kiezen tussen eenvoudige en wat luxere gerechten. Je kunt binnen eten én op het terras. En een brasserie is toegankelijk voor een breed publiek. Daarom is de naam brasserie zo gek nog niet. Ook bij ons kun je de hele dag terecht, zowel voor een kopje koffie met iets lekkers als voor een hele maaltijd. Omdat we onderdeel van een natuurgebied zijn, vinden we aandacht voor onze omgeving belangrijk. Goed eten voor een eerlijke prijs. Waar merk je dat aan? Een paar voorbeelden.   

Sinds kort kun je in onze brasserie fish and chips bestellen. Wist je dat dit gerecht helemaal zelf gemaakt wordt in onze brasserie en dat de koks niet werken met een kant en klaar product?  “Wat wij doen is, dat we bij onze visleverancier verse schelvis bestellen, “vertelt floormanager Kim Scheepers. “Mooie, grote filets. Deze filets portioneren wij direct na binnenkomst. We maken een bierbeslag van bier, bloem en ei en halen de vis door het beslag heen en daarna door de panko voor de crunch. De vis wordt direct heel eventjes voorgefrituurd en gaat dan de vriezer in. Zo behoud je de heerlijke verse vis en bieden we onze gasten een smaakvol gerecht.”  

Andere voorbeelden. Kim: “Ons vlees betrekken wij bij een kleine lokale horeca slager uit Bussum “Stefo”. Stefo La Boucherie is heel bekend bij veel van onze gasten en leden, omdat hij ook een klein winkeltje heeft.  Ook werken wij met een lokale kaasboerderij “Gein Genoegen”. Een aanrader voor iedereen om een keertje te gaan kijken in Abcoude. Ze verkopen heerlijke kazen, yoghurt, hangop …. allemaal zelf gemaakt. Ook vegetariërs komen in de brasserie aan hun trekken. De Indiase linzencurry is een absolute aanrader.” 

Tot nu toe bestaat op Spandersbosch niet echt een eetcultuur, maar daar gaat deze zomer ongetwijfeld verandering in komen. Door alle veranderingen kun je gerust mensen meenemen om op Spandersbosch te spelen en na afloop een hapje te eten. Kortgeleden nam ik samen met een vriendin een les op de driving range, liepen we daarna 18 holes én sloten we af met een etentje in de brasserie. Supergezellige en sportieve dag. Dus probeer de fish and chips eens of een ander gerecht en laat ons horen wat je ervan vond! Brasserie@golfparkspandersbosch.nl  

In de zomer is de brasserie elke avond geopend tot 22.00 uur. Keuken open tot 21.00 uur.