Geschiedenis

De geschiedenis van Golfpark Spandersbosch

Sinds 1981 wordt er gegolfd in de Zanderij, het natuurgebied waar Golfpark Spandersbosch is gevestigd. Aanvankelijk als een aparte afdeling van de hockeyvereniging. Aansluiting bij de NGF volgde in 1982 bij de NGF. Het golfpark in zijn huidige vorm ontstond door de aanleg van de natuurbrug eind jaren '90. Dit ecoduct maakte een geheel nieuwe indeling van de sportvelden noodzakelijk. Onder leiding van architect Gerard Jol kregen de huidige Boschbaan en Crailoobaan vorm. In 2002 kreeg de vereniging vergunning voor de nieuwbouw, in 2003 werd gestart met de aanleg en in 2005 was de feestelijke opening van de banen en het clubhuis.

Lees hier verder over de aanleg van de baan in een interview met Gerard Jol 'Golfen in een natuurgebied is geven en nemen'.

Lees hier verder over de ontstaansgeschiedenis van Spandersbosch in dit historisch overzicht 'Be-fair en Openbaar Golf Crailoo'.

Zanderij Crailoo lag vol met zwerfkeien. Ook bij de ingang van de Boschbaan ligt er één. Lees hier meer over de geschiedenis van deze zwerfkei. 

In 2022 vierde Golfvereniging Spandersbosch haar 40-jarig bestaan. In dat jaar verscheen een fraai lustrumboek, dat te bekijken is voor iedereen.