Baanreglement

Baanreglement

Op bijgaande link is het baanreglement te vinden.

Plaatselijke regels

Op bijgaande link zijn de plaatselijke regels (local rules) te vinden.

Golfen in de winter

Op Spandersbosch proberen we ook in de donkere maanden de zomergreens open te houden. Het weer bepaalt in grote mate of dit kan of niet. Daarvoor is een protocol opgesteld. Om de kwetsbare teeboxen te sparen, moet worden afgeslagen van de wintermatten. Optee├źn van de bal door de baan wordt op prijs gesteld. Iedere divot die nu uit de fairway wordt geslagen, herstelt bij winterse temperaturen niet meer en geeft blijvende schade tot in het voorjaar. Vandaar dit vriendelijk doch dringende verzoek. Om golfers een beetje te helpen als de baan er minder goed bij ligt door slechtere weersomstandigheden, gelden winterregels.

Witte cirkels op de baan

Het is verboden om je bal vanuit met witte cirkels omgeven gebieden te slaan. Lees hier waarom niet.

Winterregels

Winterregels zijn plaatselijke regels die tijdelijk, van 1 november tot 30 april, worden ingevoerd om golfers een beetje te helpen als de baan er minder goed bij ligt door slechtere weersomstandigheden. Zo mag je in de winter plaatsen in de baan. Lees meer over winterregels op Spandersbosch.

Alles over de golfregels

Golf is uniek: het is een sport waar je je eigen scheidsrechter bent. Kennis van de golfregels is handig om eerlijk en met plezier de golfbaan op te gaan. Op deze website van de NGF vind je alles over de golfregels.

Ready Golf

De regels van Ready Golf stimuleren je om sneller door de baan te gaan en slow play te voorkomen. Het is belangrijk dat je je bewust bent van je speeltempo om andere golfers zo min mogelijk tot last te zijn.  Daarom is enige tijd terug Ready Golf ge├»ntroduceerd en wordt het zelfs ook in nationale wedstrijden toegepast. Op deze website van de NGF lees je wat Ready Golf inhoudt.

Overige afspraken

Op deze pagina kun je overige afspraken nalezen.