Introductieprogramma jeugd

Golfen is vooral leuk als je het met leeftijdsgenoten doet. Daarom organiseren we bij Spandersbosch speciale kennismakingscursussen voor kinderen en jongeren om te leren golfen. De cursussen zijn erop gericht om je in korte tijd wegwijs te maken op de baan, zodat je daarna onder begeleiding de baan in kunt om verder te oefenen. Dat kan een enthousiaste ouder zijn of een jeugdcoach vanuit de vereniging.

Als je de smaak te pakken hebt gekregen, ga je door met de 10-weekse vervolgcursus om een echte handicap te halen. Dan kun je zelfstandig samen met andere kinderen de baan in én meedoen aan toernooien.

Het vijfweekse kennismakingsprogramma is met bijna 50 kinderen gestart na de zomervakantie. Het programma zal opnieuw worden aangeboden in het voorjaar van 2024. Een les gaat door als er met zes tot acht kinderen of jongeren een groep gevormd kan worden.

De leeftijdsgroepen zijn in principe 6 tot 10 jaar, 11 tot 12 jaar, 13 tot 15 jaar en 16 tot 18 jaar. Bij de samenstelling van de groepen wordt zoveel mogelijk ingedeeld op leeftijd en niveau.

De vijfweekse introductiecursus kost € 125,-. Hiervoor krijg je ook een ballenkaart, zodat je ballen kunt halen uit de ballenautomaat om mee te hoeven. Als het baltegoed op is, kun je de kaart in de golfshop weer opladen.

Je hoeft nog geen eigen clubs te hebben. De vereniging heeft een flink aantal jeugdsets aangeschaft, die je kunt gebruiken tijdens de lessen of om tussentijds te oefenen. Als je hebt besloten om door te gaan met golfen, is het uiteraard wel handig om zelf een set aan te schaffen.

Na vijf weken krijg je baanpermissie en kun je onder begeleiding de baan in om verder te oefenen. Uiteraard hopen we dat je doorgaat met het 10-weekse vervolgprogramma. Je wordt lid van de vereniging (€ 130,- per jaar, onbeperkt speelrecht ) of koopt een strippenkaart van de Crailoobaan (€ 88,- voor 5 speelrondes).

Introductieprogramma vervolg - 10 weekse cursus

Na de herfstvakantie start het vervolgprogramma. In de winter kan het wel eens slecht weer zijn. Dan ga je oefenen in het (overdekte) putting lab of krijg je bijvoorbeeld theorieles in het clubhuis. Ook is het vroeger donker. Daarom zijn de lessen niet later dan 16.00 uur.

De vervolgcursus kost ook € 125,-. Een ballenkaart heb je dan al. Die moet je dan nog wel regelmatig opladen. Ook zul je waarschijnlijk zelf een setje clubs gaan aanschaffen. Daarvoor kun je dan voordelig terecht in de golfshop.

Data en tijden

In eerste instantie wordt het vervolgprogramma aangeboden op zaterdag- en zondagmiddag. De groepen worden zoveel mogelijk op leeftijd ingedeeld (6-10, 11 – 13, 15-18) Bij voldoende animo kunnen ook groepen worden samengesteld op andere tijden. Het programma start na de herfstvakantie.

De tijden zijn:

Zaterdagmiddag: 14.00 uur tot 15.00 uur

Zondagmiddag: 13.00 uur tot 14.00 uur, 14.00 uur tot 15.00 uur, 15.00 – 16.00 uur

De data zijn:

VervolgprogrammaZaterdagZondag
Herfstevent 29 oktober
Les 14 november5 november
Les 211 november12 november
Les 318 november19 november
Les 425 november26 november
Les 52 december3 december
Les 69 december10 december 
Winterevent 17 december /Kerstvakantie
  
Les 713 januari14 januari 
Les 820 januari21 januari 
Les 927 januari28 januari 
Les 103 februari 4 februari 
Voorjaarsevent op 10 februari (krokusvakantie 17 februari) 
  

Esmee Jones

De lessen van het vervolgprogramma worden gegeven door Esmee Jones. Esmee is een nieuwe golfprofessional op Spandersbosch. Zij heeft een BSc in Applied Golf Management Studies afgerond. Deze opleiding werd gegeven door de PGA en de Universiteit van Birmingham. Esmee heeft onder andere gewerkt bij The Royal and Ancient Golf Club of St Andrews als assistent van de clubservices.

Haar doel is om het golfspel toegankelijker te maken voor iedereen en te laten zien dat golf een sport is voor iedereen. Een doelstelling die heel goed aansluit bij de missie van Spandersbosch!

Kosten

De kosten voor de 10-weekse cursus bedragen € 125,- af te rekenen bij de golfschool. Een ballenkaart heb je al. Wanneer de ballenkaart leeg is, kun je hem opladen in de golfschool.

Verder zul je wellicht ook graag zelf een setje golfclubs willen hebben. De golfshop biedt jeugdsets aan in verschillende maten. Ga eens binnen kijken en probeer ze uit.

Om op de baan te mogen spelen, moet je lid zijn of een greenfee betalen. Ook moet je geregistreerd zijn bij de NGF. De contributie voor een jeugdlid bedraagt € 130 in 2023. Dat wordt € 155,- in 2024. Daarnaast betaal je een NGF-bijdrage van € 10,- per jaar.  Omdat het jaar al bijna voorbij is, betaal je in 2023 nog maar 2/12 van € 130,- = € 21,67. De NGF-bijdrage = € 5,-. In totaal speel je dus dit jaar op de Crailoobaan voor € 26,67. Alternatief voor een jeugdlidmaatschap is een registratielidmaatschap. Dat kost € 75,- in 2023 en € 82,50 in 2024.  Je ontvangt beide keren twee greenfees en bent geregistreerd bij de NGF. Een jeugdlidmaatschap is dus voordeliger als je van plan bent om regelmatig mee te gaan spelen en mee te doen aan events.

Voor meer informatie over het jeugdlidmaatschap en het aanmeldformulier: klik hier.

Tot ziens op de baan!!!