Introductie

Welkom op Golfpark Spandersbosch

Tussen Bussum en Hilversum ligt een prachtig en gastvrij golfpark

Midden in het Gooi liggen twee mooie golfbanen. Een uitdagende par-3 baan, de Crailoobaan, en een minstens zo uitdagende Boschbaan. De banen kunnen afzonderlijk én in combinatie geboekt worden. Golfpark Spandersbosch maakt deel uit van een natuurgebied, het Goois Natuurreservaat. Gastspelers zijn van harte welkom!

Nog niet zoveel golfervaring? Je kunt ook heel goed op Spandersbosch terecht voor inspirerende golflessen van één van de vele pro's!

Golfvereniging Spandersbosch is een bloeiende en actieve vereniging

De sfeer binnen de vereniging is vriendelijk en laagdrempelig. Ons doel is golf aantrekkelijk maken voor zowel de ambitieuze wedstrijdspeler, als de golfer voor wie het sociale element belangrijk is.

Ruim honderd vrijwilligers zijn actief om er een fijne club van te maken. De kennismakingscommissie zet bijvoorbeeld zich in om de vele nieuwe leden zich thuis te laten voelen. Het groenteam draagt bij aan het onderhoud van de baan.

De vereniging is NGF Committed to Jeugd en ontwikkelt zich verder als een golfvereniging voor de jeugd én het hele gezin.

Gastspelers zijn van harte welkom op Spandersbosch

Om te spelen op de spannende Boschbaan met NGF B-status moet je minimaal handicap 54 hebben. Op de gevarieerde par-3 Crailoobaan zijn ook spelers met baanpermissie welkom.

Vooraf reserveren is verplicht. Je kunt startttijden en greenfees, voor onze Boschbaan én Crailoobaan reserveren via de menuoptie starttijd reserveren.

Je betaalt een greenfee bij onze caddiemaster in de golfshop bij de golfschool. Houd daarbij je NGF-pas gereed, om die te kunnen tonen. Je krijgt geen taslabel meer. Onze marshals weten wie er in de baan is via hun I-pad.

Er wordt gespeeld in flights van 4 maximaal personen. Flights van minder personen worden aangevuld als het druk is in de baan.

Golfen in een uitdagend natuurgebied

Het golfpark maakt deel uit van een natuurgebied ‘de Zanderij’, dat eigendom is van het Goois Natuur Reservaat. Dat maakt golfen op Spandersbosch tot een unieke natuurbeleving. Tijdens het golfen geniet je van de vogels en de vergezichten, zie je soms reeën en een enkele vos. In de zomer staat de paarse heide in bloei, in de herfst kom je ladingen paddenstoelen tegen.

Je golft tussen de vliegdennen en heidestruiken op een uitermate glooiend terrein, smal en uitdagend. Het terrein dwingt je heel precies en doelgericht te spelen, waardoor ook ervaren golfers hun beste beentje moeten voorzetten om punten te scoren.

Voorzieningen op het park

Golfpark Spandersbosch bestaat uit twee 9-holesbanen én tal van voorzieningen om het leven van de golfer te veraangenamen. Zo is er een golfshop, waar je van alles kunt kopen wat je nodig hebt om te golfen. Ook zijn er verschillende oefenfaciliteiten en een golfschool.

Het clubhuis bevat een aantal vergaderzalen die door leden en niet-leden kunnen worden gehuurd voor evenementen. Het ondernemersnetwerk van Spandersbosch maakt hier regelmatig gebruik van.

De brasserie in het clubhuis heeft een prachtig zonneterras met een schitterend uitzicht op de Boschbaan én het landmark van Hilversum Mediastad: de zogenaamde Omroeptoren. Ook als je niet golft, ben je van harte welkom in onze brasserie!