Ons Concept

Respect voor elkaar en het golfspel

Spandersbosch is een laagdrempelige golfvereniging waar golfers zich in elk facet van deze sport kunnen ontwikkelen en waar ze op een prachtige en uitdagende baan een balletje kunnen slaan.

Leden en greenfeespelers moeten zich meer dan welkom voelen. Ongeacht spelniveau.

We hebben respect voor elkaar en voor het golfspel. Dat is onze missie en daar werken we met het team van bestuur, commissies en vrijwilligers elke dag hard aan.

Er is een grote verscheidenheid aan activiteiten en er is voor iedereen wel een activiteit die aansluit bij de persoonlijke situatie. Golf is dan wel een individuele sport, maar oefenen en beoefenen hoef je niet alleen te doen.

Zijn wie je bent! Zo ontstaat er een mooie verbinding tussen leden, greenfeespelers, oud en jong.

Wat maakt de baan bijzonder?

Beide 9 holes golfbanen van Golfvereniging Spandersbosch liggen in het Goois Natuur Reservaat, waarmee wij een van de weinige golfbanen zijn die middenin een natuurgebied liggen. Hoe mooi is het om in de ochtend te spelen met reeën in de achtergrond!

De baan ligt op één van de uitlopers van de Utrechtse Heuvelrug waardoor de baan op een zandondergrond ligt. Dat betekent dat als veel banen gesloten zijn van vanwege overmatige regenval, Spandersbosch nog steeds open is om te kunnen bespelen.

Op de Crailoobaan is het in principe altijd mogelijk om met een buggy (handicart) de baan in te gaan. Langs alle 9 holes ligt een buggypad, waardoor er ook door mensen die iets minder goed ter been zijn gespeeld kan worden.

De Golfalliantie

Spandersbosch is één van de negen golfbanen die samen de Golfalliantie vormen. Leden van deze banen spelen gratis op elkaars baan. Daarbij gaat het wel om leden met volledig speelrecht. Op Spandersbosch zijn dat de leden met speelrecht op de Crailoo- en de Boschbaan. In 2023 speelden ongeveer 1100 Spandersboschleden op een Alliantiebaan, en speelden ongeveer 1100 Alliantiespelers op Spandersbosch. Een win-win situatie dus. Een aantal leden deelt zijn ervaring.

Ernst Steffen - Mijn bezoek aan Kromme Rijn

Celia Noordegraaf - Mijn bezoek aan de Tongelreep

Mark de Haas - Mijn bezoek aan Overbrug

Peter Vlaandere - Ons bezoek aan Albatros

40 jaar

In 2022 vieren we het 40-jarig bestaan van de vereniging. Wat ons ook bijzonder maakt, is ons oprichtingsverhaal. Vier vrouwen namen in de jaren '80 het initiatief om te gaan golfen op de hockeyvelden van het toenmalige Be Fair. Daarbij hadden ze de nodige weerstand te overwinnen, vertelden ze smakelijk aan de Gooi en Eemlander bij de opening van het lustrumjaar. Lees hier hun verhaal!

In de media

Hilversum leeft door de media. Wij ook. Regelmatig is ons golfpark het decor voor televisieopnamen en wordt over ons golfpark geschreven. Lees het verhaal van Jan Heemskerk in het zomernummer van de Gooische Tam Tam. Zijn vader was een begaafd schrijver van golfboekjes, Heemskerk jr. weet het ook smakelijk te vertellen.

Jan Heemskerk op de green

Spandersbosch was in 2022 één van de eerste golfbanen in Nederland die het concept Women's Golf omarmden. Dat moet eigenlijk ook wel bij een vereniging die door vier vrouwen is opgericht. Golfmarkt.nl interviewde voorzitter en activator over de aanpak.

Meer vrouwen bij Spandersbosch dankzij Women's Golf

Wateroverlast op het park

Het voorjaar van 2024 is uitzonderlijk nat. Zelfs ons hooggelegen golfpark kampt met wateroverlast. De Gooi en Eemlander wijdde er op 5 maart een leuk artikel aan. Mooi te zien dat de leden de wateroverlast niet als een last maar als een extra uitdaging ervaren.

Een extra handicap