jeugd Event

Griezeltoernooi

27 October 2024

Golftoernooi voor de jeugd

Hou jij ook van lekker griezelen en kan je een beetje golfen? Geef je dan nu op voor het griezeltoernooi! Tijdens het griezeltoernooi mag je verkleed komen in Halloween thema. Je gaat in groepjes de baan op of als je nog geen handicap hebt, word je begeleid door je ouders.

Winnaar beste individuele Halloweenoutfit 2023 met golfprofessional Esmee Jones

Vanaf 9 uur zijn jullie welkom in het clubhuis en om 10 uur begint het toernooi. Je speelt op de Crailoobaan. Om 12 uur zal het toernooi ten einde komen en krijgen jullie iets te eten en te drinken bij de brasserie.

Na het eten worden de winnaars bekend gemaakt en de prijzen uitgereikt. Er zijn prijzen voor de beste teamprestatie én voor de beste Halloween-outfit!

Ouders zijn welkom bij de brasserie en kunnen daar een drankje bestellen. Iedereen mag zich opgeven ook al ben je geen lid van de golfvereniging. Als je geen lid bent, moet je wel een greenfee betalen om te mogen spelen. Opgeven kan vanaf 6 tot ca 15 jaar. Maak je geen zorgen als alle aanmeldingen binnen zijn word je op leeftijd ingedeeld. Je speelt tegen je eigen leeftijdgenoten om zo de wedstrijd zo eerlijk mogelijk te maken.

Meedoen kost € 7,50 voor jeugdleden. Niet-leden betalen daarnaast een greenfee voor introductietarief €10,00, dus in totaal € 17,50 Opgeven kunnen jullie via de link hiernaast doen of de button hieronder!

Spelvorm

Tijdens deze halloween griezel tocht ga je met 3 of 4 spelers de baan in.

Spelers met GVB gaan met elkaar de baan in en spelen vanaf rood/geel. Spelers met baanpermissie worden begeleid door een ervaren golfer, bijvoorbeeld een ouder die zelf niet meespeelt. Zij slaan af vanaf roze.

Alle spelers slaan af op de aangegeven teebox. Vervolgens besluit je als team, welke bal het beste is. Dit hoeft niet altijd de verste bal te zijn, maar het kan ook de bal zijn die er het beste bij ligt.

Als je besloten hebt met welke bal je verder wil, zet je een tee naast de bal. Dit is handig want dan weten je teamgenoten ook waar ze de bal vandaan moeten slaan. Degene van wie de bal is, slaat als eerste af. Daarna spelen de anderen. Weer kies je de beste slag.

Herhaal dit met elke slag totdat de bal in de hole zit, noteer dan het aantal slagen op de scorekaart.

Na 9 holes tel je de score bij elkaar op, het team met de laagste score wint.

Regels:

  • Wees vriendelijk naar elkaar, je speelt als een team!
  • Zet een tee bij de gekozen bal, en plaats je eigen bal binnen een kaartlengte van de tee (niet dichter bij de hole)
  • Schrijf de score op na elke hole
  • Heb veel plezier!