Nieuws
29 January 2023

Volop onderhoud aan de baan in wintertijd

In januari is het slecht weer geweest. We hebben meerdere dagen last van neerslag gehad en ook hebben we te maken gehad met sneeuw. Daardoor hebben we zelfs de baan een aantal dagen moeten sluiten. Dat heeft er echter niet toe geleid dat we stil hebben gezeten. Het nieuwe greenkeeper-team is samen met de onderhoudsploeg van De Ridder druk aan de slag om 15 bunkers te renoveren.

De resultaten zijn voor iedereen goed zichtbaar. Sommige bunkers zijn nog even GUR, wat te zien is aan de blauwe paaltjes. Pak je bal dan en drop je bal volgens de regels op een plek buiten de GUR. Het doet natuurlijk wel enorm pijn dat er ook schade wordt aangebracht aan de baan, maar het onderhoudsteam doet er alles aan om de baan zo goed mogelijk achter te laten. Zodra het groeiseizoen start, zal de schade snel verdwijnen.

Waterbuffer

Ook het Goois Natuur Reservaat is bezig met onderhoud aan de baan met snoeiwerk en het verwijderen van enkele dode bomen of bomen die te veel in de weg staan. Op enkele plekken worden de vijvers alvast uitgegraven, zodat we een grotere waterbuffer weten te realiseren voor als er weer een droge periode komt. Het onderhoud aan de waterpartijen zal de komende jaren aandacht vragen omdat we verwachten dat watermanagement op golfbanen en in natuurgebieden extra belangrijk wordt.

Viltlaag greens

Alle greens zijn inmiddels onderhanden genomen met de Vertidrain. Dit apparaat prikt gaten tot een diepte van 20 cm. Daardoor komt er lucht in de grond en wordt de viltlaag in de green gereduceerd. Een beetje vilt is goed, maar te veel zorgt ervoor dat de greens niet snel genoeg water kunnen verwerken. Vooral op greens van Boschbaan 2, 3, 4, 5 en 7 zullen we dit seizoen vaker moeten beluchten en zand aanbrengen om een beter opbouw te weten realiseren. Gelukkig hebben we ook een greenwals, waardoor je als golfer geen last hebt van de gaatjes in de greens. Integendeel, tijdens de Winterchallenge hoorden we enthousiaste geluiden van de golfers over de snelle greens!!

Het blijft nog wel even winter, maar er zijn nu al heerlijke dagen om lekker te kunnen golfen. En gelukkig kan je je kleden op de kou. Tot snel weer!