Nieuws

Ideeënbus

Het is lekker golfweer. Je hebt zin om een rondje te golfen en zoekt naar een starttijd. Je merkt dat meer mensen op het idee gekomen zijn, de agenda zit behoorlijk vol. Daar zie je een starttijd waar maar één persoon geboekt staat. Je schrijft jezelf erbij en probeert de ander te bellen en te mailen. Je krijgt geen contact en meld jezelf ruim op tijd bij hole 1. Je vraagt of de ander het OK vindt om samen te spelen. Nee, zegt de ander. Ik speel liever alleen. Je bent te verbluft voor woorden. Dit had je absoluut niet verwacht. De ander blijkt niet voor rede vatbaar.

Mijn hart draait ervan om, als ik zo’n verhaal hoor. Op Spandersbosch laten we ons erop voorstaan, dat we zo’n laagdrempelige, toegankelijke baan zijn. Dit gedrag is allesbehalve laagdrempelig en toegankelijk. In dit geval was de persoon die afgewezen werd, iemand die al jaren lid is en stevig geworteld in de vereniging. Die zal niet zo snel opstappen. Maar wat, als het een nieuw lid is. Iemand die nog niet zoveel golfmaatjes heeft. Uit onderzoek van de NGF blijkt, dat gebrek aan aansluiting en integratie één van de belangrijkste redenen is om bij een golfvereniging weg te gaan. We hebben de laatste tijd heel veel nieuwe leden verwelkomd. We doen heel veel om die leden een warm welkom te bieden. Op zaterdagmiddag 8 april bijvoorbeeld is er weer een ledenwedstrijd. Via de online clubladder kun je gekoppeld worden aan allerlei mensen die je nog niet kent. Maar als die nieuwe leden dan in de baan zo bejegend worden?

1-bal

Ik vertelde het verhaal aan een groepje golfers, dat nog niet zo lang lid is. Eén van hen herkende zich gelukkig niet in het verhaal. Ze zei dat ze zichzelf regelmatig bijschreef als ze iemand alleen zag staan. Bij de hole schudde ze dan dan vriendelijk de hand en zei: ‘Wij spelen vandaag samen’. Eigenlijk reageerde iedereen daar altijd positief op. Goddank, want zo willen we het natuurlijk graag. Het beleid is dat iedereen zich bij een 1-bal kan aansluiten en dat 1-ballen ook samengevoegd kunnen worden, als het druk is. Als je als 1-bal bij een 2-bal wilt aansluiten, is het wel handig om even contact te zoeken. Er kan een reden zijn dat twee mensen samen spelen, bijvoorbeeld de online clubladder.

Aansluiting

In het onderzoek vanuit de NGF waar wij ook aan meedoen, werd vorig jaar gevraagd aan onze leden of ze het eens waren met de stelling: Het is makkelijk om je aan te sluiten bij een van de groepen. Een flinke groep mensen was het hier niet mee eens. Driekwart van de respondenten was het ook oneens met de stelling: In de loop van het jaar worden er voldoende leuke sociale evenementen georganiseerd. Als je naar de eventkalender kijkt, lijkt het best wel of er veel georganiseerd wordt. Maar kennelijk zijn het niet de evenementen die mensen willen. Vooral jongere leden antwoorden negatief. Wat kunnen we doen om beter aan te sluiten bij wat zij willen? Onze stagiaire sportmarketing Daan doet daar op dit moment onderzoek naar. We zijn benieuwd wat daar uit komt!

Welcome to the club

Het gaat ontzettend goed met Women’s Golf. De groep jonge vrouwen die zich aangetrokken voelt tot golf, groeit en groeit. In april starten nieuwe introductiecursussen waarvoor een overweldigend aantal vrouwen interesse heeft getoond. Kennelijk weten we hier de juiste snaar te raken. We gaan ook meedoen met de campagne ‘Welcome to the club’ waar de NGF deze zomer mee gaat starten. Wat kunnen we nog meer doen?

Nieuwe momenten

Tijdens het koffiemoment op 15 maart jl. hebben we heel veel goede suggesties gekregen om de communicatie te verbeteren. Die gaan we de komende tijd opvolgen. Veel heil werd gezien in het creëren van momenten met nieuwe  mensen om elkaar te leren kennen. Maar wat voor momenten zouden dat kunnen zijn? Start een ideeënbus is geopperd. Welke ideeën hebben onze leden zelf om zich meer verbonden te voelen met de club? Hoe kunnen we ervoor zorgen dat iedereen zich hier thuis voelt? Stuur je idee naar secretaris@golfparkspandersbosch.nl ! De inzenders van de beste drie ideeën ontvangen behalve eeuwige roem, drie golfballetjes mét Spandersboschlogo! 

Heb jij een goed idee om ervoor te zorgen dat álle leden zich thuis voelen op Spandersbosch, stuur het naar secretaris@golfparkspandersbosch.nl