Nieuws
23 December 2023

Veel belangstelling voor wintertoernooi jeugd

Maar liefst 40 kinderen en hun ouders, grootouders, ooms of andere familieleden deden zondag 17 september mee aan het wintertoernooi op de Crailoobaan. De spelvorm was greensome. Twee tegen twee waarbij de spelers om de beurt slaan. Er werd goed gespeeld. Lange tijd gingen Oliver en Tristan van Rijn op kop met 29 punten. De laatste flight van Fere en Quint Simmelink wist het met 28 punten nog beter te doen.

In september zijn 50 kinderen gestart met het introductieprogramma jeugdgolf. Na de herfstvakantie zijn bijna ruim 30 kinderen doorgegaan. Om baanervaring op te doen, worden tussentijds wedstrijden georganiseerd waaraan ook meer ervaren golfers kunnen meedoen. De flights worden zoveel mogelijk op leeftijd en niveau ingedeeld.

Om ook beginnende spelers een kans te geven waren op hole 4, 5, 6 en 7 speciale afslagmatjes gemaakt voor spelers van 6 tot en met 10 jaar die wat meer naar voren liggen. Tijdens de wedstrijd konden extra punten verdiend worden door de bal door één van de 'kerstkransen' te chippen die tussen hole 1 en hole 9 staan opgesteld. Elk team kreeg een kerstbal mee. Als die aan het eind nog in het spel was, leverde ook dat een punt op.

Ontzettend leuk om te zien hoe kinderen die in september zijn begonnen, al zo goed door de baan heen gaan.

Het wintertoernooi was bedoeld voor de jeugd tot 15 jaar en familieleden. Een toernooi voor golfers vanaf 15 jaar had wat minder inschrijvingen. Een viertal jongeren - ook allemaal pas begonnen in september - liep onder leiding van golfpro Esmee Jones een ronde over de Boschbaan.

De eindscore was:

1e plaats: Fere & Quint Simmelink (28 punten)

2e plaats: Oliver & Tristan van Rijn (29 punten)

3e plaats: Maurits & Philip Hosman (34 punten)

Het volgende jeugdevent is op 10 februari.

Het introductieprogramma jeugdgolf start weer half maart. Kijk voor meer informatie: Introductieprogramma jeugd - Golfvereniging Spandersbosch (golfparkspandersbosch.nl)