Nieuws
11 September 2023

Swingen voor een betere kindgezondheid

Media City Golf Open 2023 in Hilversum Mediastad

Op vrijdagmiddag 15 september vindt in Hilversum Mediastad voor de tweede keer het Media City Golf Open plaats. Ruim 80 ondernemers spelen met elkaar op golfpark Spandersbosch om geld op te halen voor ‘Kind bij de Dokter’, een initiatief van Gerdine Kamp (kinderarts in Tergooi MC) en Lotte Heijerman (kinderarts in opleiding in het AUMC). Het platform maakt betrouwbare medische informatie over de kindergeneeskunde toegankelijk voor kinderen en hun ouders door middel van podcasts en via social media.  

Het Media City Golf Open is een initiatief van de Spandersbosch Business Club, een laagdrempelig ondernemersnetwerk met een passie voor golfen dat sinds 2022  maandelijks bij elkaar komt om te golfen, van elkaar te leren en plezier te hebben. De business club zoekt daarbij actief de verbinding op tussen mensen, media en creatieve bedrijven in de regio. Golfpark Spandersbosch is gelegen op een steenworp afstand van het Mediapark, tussen Hilversum en Bussum.

Media

Het event wordt om 13.00 uur geopend door ‘buurman’ Eppo van Nispen tot Sevenaer, directeur van Mediamuseum Beeld en Geluid in Hilversum. Hij vertelt over de impact die de media hebben op de samenleving en welke duizelingwekkende ontwikkelingen zich daarin nog voordoen. Op een hopelijk zonnig terras moet hij het noodgedwongen kort houden, maar zijn openingsspeech ‘Hilversum Mediastad: win-win voor ondernemers’ is niet te missen. Om half twee gaat iedereen de baan in.

Ontspannen

De deelnemers aan het event spelen Texas Scramble met elkaar over 18 holes. Een ontspannen spelvorm waarbij je een aantal uren met elkaar als team door de baan gaat. Ideaal om nieuwe mensen te leren kennen of oude banden te versterken. Veel deelnemers van vorig jaar doen ook dit jaar weer mee en daarnaast hebben veel nieuwe mensen zich ingeschreven. Een flink deel is afkomstig uit de mediawereld, maar ook tal van andere bedrijfstakken zijn vertegenwoordigd. Wat de deelnemers bindt is de liefde voor de sport, buiten zijn, ondernemen én iets doen voor een betere wereld.

Kind bij de Dokter

Tergooi MC kinderarts en initiatiefneemster Gerdine Kamp golft zelf ook mee en vertelt die middag meer over Kind bij de Dokter. Gerdine: “Het platform wil de patiëntinformatie over gezondheidsklachten, aandoeningen, ziekte of behandeling in de kindergeneeskunde verder verbeteren. We doen dat door het ontwikkelen van een eigentijdse en toegankelijke vorm van patiëntinformatie, met deskundige, medisch betrouwbare uitleg door de dokter én ervaringen van kinderen en ouders. Als aanvulling op het gesprek met de dokter, of juist als voorbereiding daarop. Om dat te kunnen blijven doen hebben we ondernemers met een liefde voor golf nodig! Naast financiering hopen we op deze dag ondernemers te ontmoeten die hun expertise en hulp willen inzetten bij de ontwikkeling en productie van onze podcasts.”

Elise Oggel van Creative Touch won in 2022 de Media City Golf Open Cup

Media City Golf Open Cup

De Media City Golf Open Cup wordt toegekend aan de meest mediagenieke golfer. De jury bestaat uit jonge fotografen en filmers die worden opgeleid voor een carrière in de media door Common Frames. Vorig jaar ging de wisselbeker naar Elise Oggel van Creative Touch. Elise: “Natuurlijk doe ik dit jaar weer mee. Niet zozeer om mijn titel te verdedigen, maar gewoon omdat het zo leuk was!” Daarnaast zijn er prijzen beschikbaar gesteld door een aantal bedrijven, zoals een creatieve sessie bij D&B Eventmarketing, vrijkaartjes voor Spant! en Magnum Champagneflessen door Van Poelgeest Hilversum/Naarden.