spandersbosch-academy Event

Mentale weerbaarheid op de baan

21 May 2024

Golf is een mindgame; een avond over de mentale aspecten van golf met golfprofessional Edward de Jong. Competitive golf is played mainly on a five-and-a-half-inch course ... the space between your ears', zei Bobby Jones ooit. Met de tips van Edward de Jong kom je mentaal sterk op de baan te staan.

Edward de Jong is één van de vijf golfprofessionals op Spandersbosch. Op zijn zesde had hij al zijn GVB. Daarmee was hij toen de jongste bij de NGF geregistreerde golfer. Elk vrij uurtje stond hij op de baan. Als teenager vertegenwoordigde hij Nederland bij EK's, WK's en het KLM Open. Als twintiger besloot hij Playing Professional te worden. Dat bleek een moeilijke wereld. Na drie jaar hield hij het voor gezien en stapte over naar de opleiding tot Teaching Professional. In die rol is hij bij Spandersbosch helemaal op zijn plek. Hij ziet veel mogelijkheden om zijn passie voor golf op anderen over te brengen, vertelt hij in een interview voor de serie 'Ken je pro'.

In de workshop 'Mentale weerbaarheid op de baan' gaat Edward dieper in op de mentale aspecten van het golfspel. Golf is niet alleen techniek, maar heeft ook alles te maken met hoe je in je vel zit. Hoe kun je dat het beste trainen? Zijn daar ook methodieken voor? Ja, dus. Edward neemt de deelnemers mee op een mentale reis waarin ze zichzelf trainen met meer vertrouwen en positiviteit de baan in te gaan. Naast het bespreken van de theorie doen ze ook een aantal oefeningen. Hiermee kunnen de golfers direct aan de slag met hun nieuw verworven kennis.

De workshop begint om 19.30 en eindigt ca. 21 uur. Gastvrouw is Ina Ros.

De activiteiten van de Spandersbosch Academy zijn toegankelijk voor iedereen. Leden betalen € 10,-, niet-leden € 15,-. Dit is inclusief een kopje koffie of thee. Meer informatie over de Spandersbosch Academy vind je hier.

Graag vooraf aanmelden via events@golfparkspandersbosch.nl of bijgaand formulier.