open Event

't Goois Open Par-3 Kampioenschap

30 September 2023

Aanmelden is gesloten. De wedstrijd is overtekend!

Op zaterdag 30 september wordt op Golfpark Spandersbosch weer gestreden om 't Goois Open Par-3 Kampioenschap. Spandersbosch leent zich door zijn bijzondere ligging in het Goois Natuurreservaat bij uitstek voor dit type wedstrijd. Smalle fairways, hellingen, een ravijn, water en bos zorgen voor een bijzonder parcours.

Van 2014 tot 2017 is deze Par-3-wedstrijd opgezet samen met de NGF en heette toen het NK Par-3 Dames & Heren. De NGF organiseerde deze nationale kampioenschap voor de topspelers, waaronder de ook de nationale selectie. De jaren erna werd de wedstrijd georganiseerd door Golfvereniging Spandersbosch.

Op 30 september worden beide banen omgetoverd tot een 18 holes Par 3 course. Alle Par 4 holes worden ingekort en er wordt gespeeld in de handicapcategorieën: handicap lager dan of gelijk aan 18.0 voor zowel de dames als de heren. Klik hier voor een overzicht van de holes.

Met dank aan de hoofdsponsors Van Poelgeest BMW en Mini, Pin High Golftravel, Spant! Bussum, Jumbo Golf Bunnik en vele anderen zijn er voor de winnaars mooie prijzen te winnen. Zowel bij de dames als bij de heren zijn er de volgende prijzen:

•            Eerste prijs:       Reischeque Pin High Golftravel t.w.v. € 250

•            Tweede prijs:    Reischeque Pin High Golftravel t.w.v. € 150

•            Derde prijs:       Reischeque Pin High Golftravel t.w.v. € 100

Daarnaast zijn er prijzen voor de spelers die eindigen op de 18-de, 36-ste, 54-ste en laatste plaats. Wie op hole 18 een hole-in-one slaat, ontvangt een putter ter waarde van € 250 en een fles champagne. Deze prijs is nog nooit uitgereikt, maar wellicht dit jaar wel!

Par 3 banen worden in Nederland vaak onderschat. Bijzonder is altijd de grote verrassing van de externe deelnemers over de mooie locatie en de grote uitdaging van de baan. Die wordt vooraf vaak door velen anders ingeschat!

Meer informatie over de wedstrijd is te vinden in het wedstrijdreglement dat je hier kunt downloaden.

“Het is een spannend parcours en ik kom zeker volgend jaar terug”

Ruben van der Meijde, winnaar vorig jaar
Winnaars 2022: Ruben van der Meijde en Marieke Patberg

In 2022 is de strijd tijdens het Goois Par-3 Open Kampioenschap zeer spannend geweest. De kampioenen ontliepen elkaar qua score maar nipt. Lees hier het verslag van vorig jaar!

In 2023 belooft de opzet grootser dan ooit te worden. Het wedstrijdcomité heeft een record aantal sponsors aan het toernooi weten te binden, waardoor er mooie prijzen te winnen zijn. De baan ligt er beter bij dan ooit, waardoor de prijs voor de hole-in-one dit jaar mogelijk wél zal vallen. Deze prijs is nog nooit toegekend. Misschien dit jaar wel. Erik Paardekooper Overman, één van de winnaars van vorig jaar, sloeg er één op hole 2 tijdens de Strokeplaykampioenschappen op 20 mei jl. Hoor meer over de opzet van dit jaar in de promotievideo.

Hoofdsponsors

Holesponsors

Maar liefst 18 bedrijven sponsoren een hole. Klik hier voor het sponsoroverzicht.