open Event

't Goois Open Par-3 Kampioenschap 2024

28 September 2024

Op zaterdag 30 september 2024 wordt op Golfpark Spandersbosch weer gestreden om 't Goois Open Par-3 Kampioenschap. Spandersbosch leent zich door zijn bijzondere ligging in het Goois Natuurreservaat bij uitstek voor dit type wedstrijd. Smalle fairways, hellingen, een ravijn, water en bos zorgen voor een bijzonder parcours.

Van 2014 tot 2017 is deze Par-3-wedstrijd opgezet samen met de NGF en heette toen het NK Par-3 Dames & Heren. De NGF organiseerde deze nationale kampioenschap voor de topspelers, waaronder de ook de nationale selectie. De jaren erna werd de wedstrijd georganiseerd door Golfvereniging Spandersbosch.

Op 28 september worden beide banen omgetoverd tot een 18 holes Par 3 course. Alle Par 4 holes worden ingekort en er wordt gespeeld in de handicapcategorieën: handicap lager dan of gelijk aan 18.0 voor zowel de dames als de heren. Klik hier voor een overzicht van de holes.

Dankzij verschillende toonaangevende sponsors zijn er voor de winnaars mooie prijzen te winnen. In 2023 waren er onder andere zowel bij de dames als bij de heren de volgende prijzen:

•            Eerste prijs:       Reischeque Pin High Golftravel t.w.v. € 250

•            Tweede prijs:    Reischeque Pin High Golftravel t.w.v. € 150

•            Derde prijs:       Reischeque Pin High Golftravel t.w.v. € 100

Daarnaast zijn er prijzen voor de spelers die eindigen op de 18-de, 36-ste, 54-ste en laatste plaats. Wie op hole 18 een hole-in-one slaat, ontvangt een putter ter waarde van € 250 en een fles champagne. Deze prijs is nog nooit uitgereikt, maar wellicht dit jaar wel!

Par 3 banen worden in Nederland vaak onderschat. Bijzonder is altijd de grote verrassing van de externe deelnemers over de mooie locatie en de grote uitdaging van de baan. Die wordt vooraf vaak door velen anders ingeschat!