spandersbosch-academy Event

Wat kun je leren van topspelers?

11 June 2024

Martijn van Oosterhout is caddie van Johannes Veerman op de DP World Tour en droeg eerder de tas van Wil Besseling en Lars van Meijel. De 34-jarige manueel therapeut is een graag geziene gast op Nederlandse golfclubs, waar hij met al zijn ervaring uitlegt hoe je als amateur beter course management kan toepassen, en misschien wel belangrijker, hoe je door slim te trainen veel beter kan worden. Martijn heeft deze masterclass opgezet met als doel zijn ervaringen van 5 jaar werken op DP World Tour met amateurs te delen zodat zij hun spel kunnen verbeteren. Als je meer uit je golfspel wilt halen is deze avond van de Spandersbosch Academy iets voor jou!

Martijn van Oosterhout als caddie

Martijn van Oosterhout, professioneel caddie en performance coach op de DP world tour. Hij coacht een aantal topamateurs in Nederland en is fulltime caddie van Johannes Veerman. Zijn masterclass bestaat uit twee gedeeltes: course management en performance training.

Tijdens de presentatie neem ik jullie mee in de wereld van course management en performance training op professioneel niveau. Ik leg uit wat de beste strategie van de tee is, hoe je hindernissen in kaart kan brengen en hoe je keuzes laat afhangen van de ligging en pinpositie. Ook bespreken we welke statistieken zinvol zijn om bij te houden en hoe dit je training kan beïnvloeden. Via Google Earth bespreken we strategisch een aantal holes van jullie eigen baan en laat ik zien hoe je een hole in kaart brengt, handig voor de competitie".

Martijn van Oosterhout: "Na het gedeelte course management gaan we verder met performance training. Ik leg je uit hoe je zo effectief mogelijk kunt trainen en zodat je trainingen ook leiden tot lagere scores. We hebben het over technische trainingen en hoe je dit kan vertalen naar beter spel en hoe je gemiddeld gezien een betere golfer wordt!"

In januari liep Golf.nl mee met Martijn van Oosterhout en Johannes Veerman tijdens een internationaal toernooi in Dubai. In een daarover gepubliceerd filmpje vertelt Martijn iets over de strategie bij het spelen van de hole. Om Martijn van Oosterhout nog wat beter te leren kennen, is het leuk om naar de podcast te luisteren die hij onlangs opnam in de serie Podje Golf. In deze podcast geeft hij vele nuttige tips aan enthousiaste golfers. Het eerste deel gaat vooral over zijn rol als caddiemaster van topgolfers. De tips komen na de 53e minuut ongeveer. Podcast: tourcaddie Martijn van Oosterhout geeft tactische tips voor op de golfbaan • Golf.nl 

De activiteiten van de Spandersbosch Academy zijn toegankelijk voor iedereen. Deze bijzondere avond zal plaatsvinden in de Greenkeeperloods van 19.30 tot 21.00 uur. Gastvrouw is Renate Bouman. Leden betalen € 20,00, niet-leden € 30,00. Dit is inclusief een kopje koffie of thee. Meer informatie over de Spandersbosch Academy vind je hier.

Graag vooraf aanmelden via events@golfparkspandersbosch.nl of bijgaand formulier.