Women’s Golf

Bijkletsen met vriendinnen, lekker lunchen of borrelen, genieten van de natuur én sport met elkaar combineren? Golf heeft het allemaal!

Women's Golf

Op Spandersbosch vinden we het belangrijk om ook vrouwen enthousiast te maken voor golf. Daarom organiseren we speciale activiteiten voor vrouwen om te genieten van het golfspel.

De Women's Golf Introductieprogramma's zijn bedoeld voor vrouwen om te leren golfen of het golfen weer op te pakken. Het programma bestaat uit 5 wekelijkse lessen op tijdstippen die goed in te passen zijn in een drukke werkweek: woensdagochtend, zaterdagochtend en zondagochtend.

Na het introductieprogramma kun je meedoen met het vervolgprogramma. Er zijn aparte lessenseries voor vrouwen die handicap 36 willen halen én voor vrouwen die <36 hebben.
Het leuke van samen lessen is dat je van elkaar leert en nooit verlegen zit om een golfmaatje.

 

Introductieprogramma

Het aantal deelnemers is 8 vrouwen per lesgroep.

De activiteiten duren ca. 2,5 uur.

Je start met een drankje in het clubhuis en gaat daarna samen naar het oefenterrein.

Golfprofessionals zijn Edward de Jong, Marco Dijkema, Milan Dikken en Esmee Jones.

Na het introductieprogramma kun je door met het speciale Women's Golf Vervolgprogramma

Mariska: "Ik zocht een nieuwe hobby waar ik totaal ontspannen van raak maar toch met een bepaalde drive of ambitie want dat heb ik echt nodig. Dat is gelukt!"

Hoe ziet het programma er uit?

Elke les begint met koffie en iets lekkers in het clubhuis. Daarna ga je samen met je activator naar de driving range waar je les krijgt van één van de pro’s. De activator is een enthousiaste golfster die het leuk vindt om andere vrouwen wegwijs te maken in de wereld van golf. Zij is er met name voor voor het sociale element, vangt de groep op bij de koffie, geeft antwoord op allerlei vragen waar de groep mee zit bijvoorbeeld over wat voor kleding je aan moet (makkelijk zittende sportkleding) of schoenen (sportschoenen). Voor technische vragen zal ze je naar de pro doorsturen.

Tijdens het programma werk je toe naar Baan Permissie, zodat je daarna de baan in kunt met anderen en mee kunt gaan doen aan events. Als je de smaak te pakken hebt gekregen, stroom je door naar het vervolgprogramma om een handicap te gaan halen.

 

 

Woensdagochtend

09.30 – 10.00 uur

Zaterdagochtend

09.30 – 10.00 uur

Zondagochtend

09.30 – 10.00 uur

Les 1 29 mei 1 juni 2 juni Les in pitch & swing; uitleg over golf en materialen
Les 2 5 juni 8 juni 9 juni Les in putten & swing
Les 3 12 juni 15 juni 16 juni Short game training; uitleg belangrijkste regels
Les 4 19 juni 29 juni 30 juni Les in bunkerslag, chippen & swing
Les 5 26 juni 6 juli 7 juli Texas Scramble; spel in de baan

 

 

Praktische details

Het introductieprogramma kost € 175,-. Dat is inclusief de koffie of thee met iets lekkers vooraf in de brasserie.

Je hoeft geen speciale golfkleding aan. Makkelijk zittende kleding en sportschoenen volstaan.  Als je geen clubs hebt, kun je die gratis lenen. Wel moet je een ballenkaart afschaffen en een golfhandschoen.  Ballenkaart kost € 25,- (+ 1e keer € 7,50 voor het kaartje) Dat is ruim voldoende voor de vijf lessen. Handschoen kost ca 12,95 .  (Drivingrange - golfschoolspandersbosch.nl)

Je kunt de lessenserie afsluiten met een regelexamen (€ 25,-). Om vervolgens te kunnen golfen, moet je je wel registreren bij de NGF. Ook hier zijn kosten aan verbonden. Download voor de tarieven van de verschillende vormen van lidmaatschap de flyer.

Heb je interesse? Stuur alvast een mail naar womensgolf@golfparkspandersbosch.nl en geef aan op welk dagdeel je graag wilt meedoen. Dan nemen we contact op en hoor je zo snel mogelijk of je kunt beginnen!

Women's Golf Events

Uiteraard wil je ook de baan in, als je hebt leren golfen. Daarom organiseren we speciaal voor vrouwen gezellige golfevents op de zaterdagmiddag. Iedereen met Baanpermissie kan daaraan meedoen!

In 2024 worden tenminste 4 events georganiseerd op Spandersbosch:

  • 30  maart: Lente event, vanaf 14.00 uur, Crailoobaan. Bekijk het filmpje dat een vorige keer is gemaakt!
  • 22 juni: Midzomer event, vanaf 15.00 uur, Boschbaan
  • 21  augustus: Women's Day in de Golfweek , 10.00 - 12.00 uur Crailoobaan
  • 16 november: Winterevent, vanaf 14.00 uur, Crailoobaan

Kijk voor meer informatie over deze events bij Nieuws en Events op deze website. Via de Women's Golf App-groep worden regelmatig afspraken gemaakt om samen te gaan golfen op Spandersbosch of over golfuitjes naar andere banen. Via Women's Golf heb er snel een heleboel (golf)vriendinnen bij!

Meer weten?

Heb je interesse in het Women's golf Introductie programma of heb je vragen?
Mail naar womensgolf@golfparkspandersbosch.nl

Lola Herb startte in 2021 met golf.
Tijdens haar eerste les raakt ze al verslaafd.

"Na een paar keer over de bal heen te hebben gemept, lukt het me de bal de lucht in te krijgen. Het gevoel wat ik dan krijg, is de reden waarom ik ben gaan golfen. Een golf van power vervult mijn lijf en ik krijg een grijns van oor tot oor. Wát een lekker gevoel is dit zeg!", vertelt ze. Nu zet ze in om andere vrouwen enthousiast te maken voor golf. Want hoe meer vrouwen gaan spelen, hoe meer vriendinnen om mee te gaan te spelen!