Lola Herb: "Ontdek ook je power en begin met golfen!"

Waarom ik ging golfen...

Na de avondklok in 2021 waren mijn man en ik zo klaar met binnen zitten dat we besloten golflessen te gaan volgen. Reden om te golfen? Vooral buiten in de natuur zijn en in beweging blijven. COVID lijkt niet weg te gaan en golf is de enige sport die op dat moment mag, zelfs met de strengste maatregelen.

Na de beslissing te gaan golfen, komt de stap ‘een leuke golfschool’ vinden. Eén die dichtbij is, laagdrempelig genoeg is, waar je geen duizenden euro’s lidmaatschap hoeft te betalen en wél groot genoeg om leuk te kunnen golfen. Een redelijk wensenlijstje.

Golfpark Spandersbosch

Onze zoektocht eindigt bij Golfschool Spandersbosch, bij onze golf pro Edward de Jong. Na een belletje en een appje boek ik onze eerste les. Enigszins zenuwachtig melden we ons aan in onze semi-golfoutfit bij de golfschool en Edward komt met een grote glimlach ons tegemoet. Mijn zenuwen verdwijnen als sneeuw voor de zon. Geen stijve afstandelijke kerel,  maar een relaxte gast met gave sportschoenen. Hij stelt zich voor en de les begint. Wij krijgen rustig de inleiding over golf en er wordt naar onze ervaring gevraagd. Mijn man vertelt met enige trots dat hij goed is in midget golf; ik moet zelf bekennen dat ik nog nooit een golfbal heb geslagen. Om beter ons niveau te bepalen, moeten wij onze eerste bal slaan. Na een paar keer over de bal heen te hebben gemept, lukt het me de bal de lucht in te krijgen. Het gevoel wat ik dan krijg, is de reden waarom ik ben gaan golfen. Een golf van power vervult mijn lijf en ik krijg een grijns van oor tot oor. Wát een lekker gevoel is dit zeg!

'Mooi weer' golfer

Al snel boeken we onze 2-daagse hcp54 cursus, halen onze theorie, hcp54 en worden lid van de golfvereniging.  Met goede moed spelen mijn man en ik regelmatig een baan en blijven les volgen bij Edward. Golf is alleen geen makkelijk spelletje en na een half jaar haakt mijn man af. Ook omdat het al wat kouder wordt en hij alleen een ‘mooi weer’ golfer is.

Verslaafd geraakt

Ik ben ondertussen verslaafd geraakt aan de sport en ga alleen door. Edward stelt voor dat ik groepslessen bij hem volg, hierdoor kom ik in contact met andere beginnende golfers. Al snel spreek ik af met andere vrouwelijke golfers om samen een baan te spelen. We kampen allemaal met dezelfde onzekerheden:  of we wel goed genoeg zijn, of we de regels wel goed genoeg kennen om te spelen en houden we de mensen achter ons niet op…. Grappig genoeg verdwijnen deze onzekerheden allemaal na het slaan van de bal op de eerste tee. We hypen elkaar op en zien mooie resultaten, terwijl het reuze gezellig is tijdens het spelen. We leren elkaar beter kennen en spreken af voor de volgende keer.

Introductiecursus

Ik wens iedereen deze gezelligheid toe. Daarom vind ik het ontzettend leuk dat golfvereniging Spandersbosch na de zomer een introductiecursus ‘Women’s Golf’ voor beginnende golfers is gestart. Samen met andere vrouwen leer je in een aantal lessen de beginselen van golf en leer hoe je in de baan moet spelen!  Inmiddels zijn er al drie groepen gestart die regelmatig samen spelen, bijvoorbeeld op één van de speciale Women's Golf Event.

Vind je het spannend om te gaan starten omdat je niemand kent?
Stuur mij een berichtje en ik neem je mee
in deze prachtige wereld die golf heet: lolaherb@hotmail.com