Women's Golf Programma

In 2021 is Spandersbosch gestart met Women's Golf, een programma speciaal voor vrouwen om plezier te beleven met golf.

Succesfactoren

* golfen in een kleine groep, waardoor je golfvriendinnen maakt
* een uitgekiend lesprogramma met gedreven pro's
* veel aandacht voor het sociale aspect dankzij het enthousiasme van de activator, een ervaren golfster die graag haar passie op golf op andere vrouwen overbrengt

Eind januari start een nieuw vervolgprogramma. Dit programma is bedoeld voor vrouwen die door willen met golf nadat ze het introductieprogramma gevolgd hebben én voor vrouwen die hun GVB hebben en het golf weer willen oppakken.

Wil je je handicap verbeteren in een gezellige groep vrouwen, meld je aan!!

Vervolgprogramma 

Het maximaal aantal deelnemers is 8 vrouwen per lesgroep.
Het minimum aantal is zes.

Het programma bestaat uit vijf ochtenden en duurt ca. 2,5 uur.  Je start met een drankje en iets lekkers in het clubhuis en gaat daarna samen naar het oefenterrein.

Golfprofessionals Marco Dijkema, Milan Dikken en Esmee Jones verzorgen de trainingen die op woensdagochtend, zaterdagochtend en zondagochtend worden gegeven. De laatste les is altijd een baanles.  Tijdens de baanles in het vervolgprogramma maak je kennis met de Boschbaan.

Inmiddels hebben zo'n 100 vrouwen deelgenomen aan het Women's Golf Programma. De meeste vrouwen gaan daarna ook door. In oktober 2023 publiceerde de NGF  een artikel over het succes van Women's Golf op Spandersbosch.

Wat maakt Women's Golf succesvol? 

Vrouwen bouwen een onderlinge band op binnen de veiligheid van de groep. Daardoor ontstaan  (golf)vriendschappen. Er lopen nu veel meer (jonge) vrouwen in de baan, waardoor andere vrouwen worden aangemoedigd om vaker te komen spelen.  Landelijk is 70% van de golfers man en 30% vrouw. Op Spandersbosch is meer dan 40% van de leden vrouwen. Vrouwen voelen zich op Spandersbosch op hun gemak.  ‘Ik sla geen flater, want ik ben niet de enige.’”

De ‘activator’ speelt een cruciale rol in het concept. Deze gastvrouw bewaakt met haar coördinerende rol het sociale proces en stimuleert de verbinding. “De activator staat dichter bij de vrouwen dan de pro. Zij helpt als iemand tijdens een les even niet gehoord heeft wat de pro precies vertelde. Maar zij kan bijvoorbeeld ook adviseren bij de aankoop van golfschoenen.”

Henriëtte Banga 

Activator Henriëtte Banga is één van de eerste deelnemers aan het programma: " Ik vind het gewoon ontzettend leuk om met een groep vrouwen sportief bezig te zijn. Vroeger vond ik dat in mijn hockeyteam en nu dus in golf. Vandaar dat ik nu graag als activator ook andere vrouwen enthousiast maak voor golf!"

Data vervolgprogramma

WOENSDAGEN
03 april
17 april
08 mei
22 mei
05 juni
ZONDAGEN
07 april
21 april
12 mei
26 mei
09 juni

Women's Golf Events

Golfen leer je natuurlijk vooral door ook de baan in te gaan. Daarom organiseren we ook regelmatig Women's Golf Events, afwisselend op de Crailoobaan en de Boschbaan.

Op 30 maart organiseren we bijvoorbeeld een Lente Event.

Sluit je aan bij het Women's Golf Programma en doe mee!

Meld je aan via: womensgolf@golfparkspandersbosch.nl