Yoga en golf, soepel verbinden van lichaam en geest

11 oktober, workshop met Simone Onland

“Als golfer heb je er veel belang bij om je lichaam soepel te houden, maar ook in je hoofd sterk te zijn”, zegt yogaleraar Simone Onland.  Yoga is daarvoor heel geschikt. Een soepel lichaam helpt blessures voorkomen en maakt je een betere golfer. Maar ook op mentaal vlak versterkt yoga je concentratie, je focus en je zelfvertrouwen.  Tijdens deze bijeenkomst maak je kennis met een aantal klassieke yogahoudingen en laat Simone je ervaren wat yoga voor je kan doen.

Bij yoga komt het aan op kracht, flexibiliteit, balans en uithoudingsvermogen. Als je het regelmatig doet, word je beloond met een sterker, slanker en leniger lichaam. Op geestelijk vlak versterk je je zelfvertrouwen, geduld en zelfbeheersing én je verbetert je concentratievermogen.

Als ervaren yogaleraar én golfer neemt Simone je mee in de wereld van yoga. Wekelijks geeft zij yogalessen in de Parkzaal in het clubhuis op maandagavond. Lees het enthousiaste verslag van een deelnemer.

Simone Onland woont in Laren. Zij is een ervaren en gecertificeerd yogadocent, mindfulness- trainer en wandelcoach. Ze coacht ook mensen met stressgerelateerde klachten. Na jaren in het bedrijfsleven gewerkt te hebben, onder andere als marketing manager en talent manager binnen personeelszaken, richt ze zich nu volledig op het welzijn van mensen. Ze wandelt, fietst en golft graag, is actief in de weer op diverse fronten.

Simone Onland: “Yoga geeft mij rust, balans en tevredenheid. Dat wil ik graag delen met anderen!”

De Spandersbosch Academy is een nieuwe activiteit van de vereniging gericht op persoonlijke ontwikkeling van jezelf en anderen. Bij de golfschool op golfpark Spandersbosch kun je je als golfer ontwikkelen. De Spandersbosch Academy besteedt aandacht aan alle niet-technische aspecten van het golfspel. Behalve een goede techniek, is voor een golfer ook geestelijke fitheid van belang. Veel draait om ontspanning en concentratie. Iedere golfer weet dat je beter golft, als je lekker in je vel zit. En het omgekeerde is ook waar, als je lekker golft, voel je je beter.

De activiteiten van de Spandersbosch Academy zijn toegankelijk voor iedereen. Leden betalen € 10,-, niet-leden € 15,-. Dit is inclusief een kopje koffie of thee.

De workshop begint om 19.30 uur en duurt tot circa 21.00 uur. Vanaf 19.00 uur ben je welkom voor een kopje koffie of thee!

Graag vooraf aanmelden via info@golfparkspandersbosch.nl