Yoga en golf, soepel verbinden van lichaam en geest

11 oktober, workshop met Sharon Vreugdenhil, Hot Yoga Studio Gooi

“Als golfer heb je er veel belang bij om je lichaam soepel te houden, maar ook in je hoofd sterk te zijn”, zegt Sharon Vreugdenhil.  Yoga is daarvoor heel geschikt. Een soepel lichaam helpt blessures voorkomen en maakt je een betere golfer. Maar ook op mentaal vlak versterkt yoga je concentratie, je focus en je zelfvertrouwen.  Tijdens deze bijeenkomst maak je kennis met een aantal klassieke yogahoudingen en laat Sharon je ervaren wat yoga voor je kan doen.

Bij yoga komt het aan op kracht, flexibiliteit, balans en uithoudingsvermogen. Als je het regelmatig doet, word je beloond met een sterker, slanker en leniger lichaam. Op geestelijk vlak versterk je je zelfvertrouwen, geduld en zelfbeheersing én je verbetert je concentratievermogen. Hot yoga (Bikram) doe je in een verwarmde ruimte. De warmte zorgt ervoor dat spieren, bindweefsel en gewrichten op een veilige manier opgerekt worden en het stimuleert de genezing van bestaande blessures. Dat laatste kunnen we in het clubhuis natuurlijk niet bewerkstelligen, maar kennismaken met de oefeningen wel. 

Als ervaren yogaleraar én golfer neemt Sharon Vreugdenhil je mee in de wereld van yoga. Wie niet wil wachten tot oktober, kan natuurlijk altijd een afspraak maken in de studio in Naarden.

Sharon Vreugdenhil is oprichtster van Hot Yoga Studio Gooi.  Na jaren te hebben gewerkt in commerciële functies voor glossy magazines was het tijd om het roer om te gooien. Via haar broer kwam ze in aanraking met hot yoga en wist ze direct, dat ze zelf hot yoga teacher wilde worden en de bijzondere positieve effecten van hot yoga met zoveel mogelijk mensen wilde delen. Eind oktober 2012 rondde zij haar opleiding tot gecertificeerd hot yoga docent af bij Absolute Yoga in Koh Samui, Thailand (RYS 200 hour).  Sharon voelt een grote passie voor het geven van de Hot Yoga lessen en raakt geïnspireerd door haar leerlingen en wat yoga in het algemeen voor mensen doet. Naast het fysieke deel helpt yoga mensen bewust te worden van hun lichaam en leren ze een verbinding te maken tussen lichaam en geest.

De Spandersbosch Academy is een nieuwe activiteit van de vereniging gericht op persoonlijke ontwikkeling van jezelf en anderen. Bij de golfschool op golfpark Spandersbosch kun je je als golfer ontwikkelen. De Spandersbosch Academy besteedt aandacht aan alle niet-technische aspecten van het golfspel. Behalve een goede techniek, is voor een golfer ook geestelijke fitheid van belang. Veel draait om ontspanning en concentratie. Iedere golfer weet dat je beter golft, als je lekker in je vel zit. En het omgekeerde is ook waar, als je lekker golft, voel je je beter.

De activiteiten van de Spandersbosch Academy zijn toegankelijk voor iedereen. Leden betalen € 10,-, niet-leden € 15,-. Dit is inclusief een kopje koffie of thee.

Graag vooraf aanmelden via info@golfparkspandersbosch.nl