Handicarts op Spandersbosch

Handicartconsul Elisabeth Köllen

De Stichting Handicart heeft als missie mindervalide golfers in staat te stellen het golfspel te blijven beoefenen. Op een groot aantal golfbanen in Nederland bevinden zich Handicarts, die tegen een laag tarief aan de pashouders van Stichting Handicart ter beschikking worden gesteld. Ook op Spandersbosch kunnen mindervalide golfers van Handicarts gebruik maken. Elisabeth Köllen, de handicartconsul, is de drijvende kracht achter de Handicarts op Spandersbosch.

Elisabeth Köllen nam in maart 2023 het stokje over van Thécla Endert, die dit ruim twintig jaar heeft gedaan. In het lustrumboek dat in 2022 verscheen, vertelt Thécla over de rijke geschiedenis van de handicart op Spandersbosch: “De eerste handicart kwam er in 2002. Phyllis Sträter was toen handicartconsul en had alles geregeld. In 2003 nam ik het van haar over. De belangrijkste taak van de handicartconsul is ervoor te zorgen dat er genoeg geld binnen komt voor de jaarlijkse afdracht aan de Stichting Handicart.

De Stichting levert de karren en zorgt voor jaarlijks onderhoud en eventuele vervanging, de vereniging zorgt voor de stalling. Jaarlijks moet € 1500,- worden afgedragen per kar. Inmiddels hebben we vijf karren, wat betekent dat we € 7500,- bij elkaar moeten sprokkelen. Dat gebeurt onder andere door middel van de jaarlijkse handicartwedstrijd. Tegenwoordig is deze wedstrijd onderdeel van de golfweek eind augustus.

Dank

Elisabeth Köllen golft al langer. Sinds 2022 is zij lid van Spandersbosch. Mooi om te zien dat zij zich al zo snel als vrijwilliger wil inzetten. Zelf zegt zij daarover bij haar benoeming: "Ik heb altijd vrijwilligerswerk gedaan. Of dat nu het zitten in een bestuur is of helpen in een museum, het is een leuke en nuttige aanvulling op de dagelijkse dingen." Dank Elisabeth, voor je enthousiasme! Dank, Thécla, voor je jarenlange inzet!

Meer informatie over de Stichting Handicart: https://www.handicart.nl/