24 mei  ‘Natuurlijk golfen in het Gooi’

Een rondwandeling op en over het golfpark, de natuurbrug en de Bussumerheide, als onderdeel van het Goois Natuur Reservaat door Jan Plouvier, natuurgids en golfer.  

Let op: in verband met de schemering begint deze wandeling om 19.00 uur!

Aan deze wandeling kunnen maximaal 15 mensen deelnemen. Bij overtekening wordt een nieuwe rondwandeling gepland.

Golfpark Spandersbosch maakt deel uit van een natuurgebied ‘de Zanderij’, dat eigendom is van het Goois Natuur Reservaat. Dat maakt golfen op Spandersbosch tot een unieke natuurbeleving. Tijdens het golfen geniet je van de vogels en de vergezichten, zie je soms reeën en een enkele vos. In augustus staat de paarse heide in bloei, in de herfst kom je ladingen paddenstoelen tegen.

Omdat het golfpark deel uitmaakt van een natuurgebied, willen we het golflandschap op een verantwoorde en duurzame wijze beheren. Soms worden bijzondere voorzieningen aangebracht, zoals een ijsvogelwand. De resultaten zijn ernaar: de biodiversiteit op het park is enorm. Op het park tellen we maar liefst 150 soorten planten en 100 vogelsoorten, waarvan de helft broedend. Ook leven er amfibieën, paddenstoelen, vlinders, libellen en zoogdieren.

Als lid van het greenteam is Jan Plouvier nauw betrokken bij al deze ontwikkelingen. Ook als marshal is hij regelmatig in de baan te vinden. Tijdens een rondwandeling met hem ga je de baan met andere ogen zien. Waarom ligt die zwerfkei hier bij hole I van de Boschbaan? Jan kan het je allemaal vertellen.

Jan Plouvier was tijdens zijn werkzame leven marketingdirecteur van een reisorganisatie. Hij reisde al veel, maar na zijn pensioen reisde hij nog veel meer. Hij sloot zich aan bij de PUM, een organisatie die ervaren managers uitzendt naar mkb-bedrijven in ontwikkelingslanden en opkomende markten om ze te helpen groeien. Als PUM-expert kwam hij op heel veel plekken in de wereld terecht. Ook lokaal zat hij niet stil. Zo werd hij vrijwillige boswachter bij Natuurmonumenten en organiseert hij natuurwandelingen door het Gooi. Daarnaast is hij voorzitter geweest van een bewonersvereniging in Hilversum en vrijwilliger in theater Spant! In 2021 werd hij Vrijwilliger van het Jaar bij Spandersbosch vanwege zijn grote inzet voor het park. 

De Spandersbosch Academy is een nieuwe activiteit van de vereniging gericht op persoonlijke ontwikkeling van jezelf en anderen. Bij de golfschool op golfpark Spandersbosch kun je je als golfer ontwikkelen. De Spandersbosch Academy besteedt aandacht aan alle niet-technische aspecten van het golfspel. Behalve een goede techniek, is voor een golfer ook geestelijke fitheid van belang. Veel draait om ontspanning en concentratie. Iedere golfer weet dat je beter golft, als je lekker in je vel zit. En het omgekeerde is ook waar, als je lekker golft, voel je je beter.

De activiteiten van de Spandersbosch Academy zijn toegankelijk voor iedereen. Leden betalen € 10,-, niet-leden € 15,-. Dit is inclusief een kopje koffie of thee.

Graag vooraf aanmelden via info@golfparkspandersbosch.nl