SAMEN

Blog van de voorzitter

Geplaatst op: 4 juni, 2021 door Redactie Spandersbosch

Woensdagochtend loop ik na een korte vergadering langs de putting green. Daar zit een groepje mensen op een paar meter afstand van elkaar gehurkt op de grond. Wat zijn die daar aan het doen?! In volledige toewijding, voorovergebogen naar de grond zijn ze handmatig het onkruid aan het verwijderen van de green. Zodat we allemaal kunnen oefenen op een green met de allure van een biljartlaken! Een jongen komt aanfietsen. “Zes koffie”, roept één van de onkruidstekers lachend. “Komt in orde”, roept hij, want dat is precies wat hij komt doen. De koffie regelen voor het groenteam.

Dit kleine voorval symboliseert voor mij onze vereniging: humor, toewijding, veel mensen die samenwerken om in een mooie, natuurlijke omgeving te genieten van het golfspel. Meer dan honderd vrijwilligers zijn actief op heel veel verschillende terreinen. Het groenteam alleen al besteedt ruim 2000 mensuren aan het onderhoud op het park. Maar ook de ledenadministratie wordt door een vrijwilliger gedaan. De marshals zijn vrijwilligers, de wedstrijdcommissies, noem maar op. Dat is ongelooflijk waardevol, want daardoor kunnen we de contributie en de prijs van de greenfees betaalbaar houden. Maar misschien nog wel waardevoller is, dat het een wijgevoel creëert. Spandersbosch is van ons. Het is mijn vereniging.

Natuurlijk kunnen we niet alles zelf doen. Voor het baanonderhoud werken we met professionele greenkeepers en ook in de brasserie werken professionals.  Wat hebben we dat gemist de afgelopen tijd, iets kunnen drinken op het terras. Wat zijn we blij, dat het nu weer kan. Nog wel met enkele beperkingen, maar de brasserie is weer open. Die beperkingen maken dat alles misschien nog niet zo snel gaat, als je zou willen. Dat vraagt soms om een beetje geduld van de terrasbezoekers. Bedenk wel, ook de brasserie is ‘van ons’. De mensen die er werken, zijn in dienst van de vereniging. Wees een beetje aardig tegen ze, dat scheelt al een slok op een borrel. De slogan #corona, we doen het samen is misschien wat sleets geworden, maar geldt nog steeds.

Vorig jaar hebben we geen vrijwilligersfeest kunnen vieren. Dit jaar gaan we dat inhalen. Hopelijk van de zomer al, zodat we kunnen genieten van mooi weer op het terras. Dan benoemen we ook weer de Vrijwilliger van het Jaar. Heb jij een tip? Laat me weten wie volgens jou de vrijwilliger van het jaar moet zijn en waarom!

Op de wisselbeker staan tot nu toe de volgende namen: 

1996 Cees vd Kwast
1997 Jan IJben
1998 Phyllis Sträter
1999 Rein Jansen
2000 Ignace Poelman
2001 Marijke ter Hart
2002 Damien Bridié
2003 Ad Hogema
2004 Monique Alberts
2005 Roel Bokelman
2006 Chrisje Vrij
2007 Rob Ypenburg
2008 Irene Schild
2009 Ans de Rooij
2010 Kees Kok
2011 Marshalcommissie
2012 Hanneke Niekus
2013 Robbert Vrij
2014 Ruud Töller
2015 Magda van Otichem
2016 Lucas de Rooij
2017 Greenteam & Klavertje Vier
2018 Jan Hoekstra
2019 Jan Lancker
2020 Thécla Endert-Willems