Parkmanager

Als parkmanager moet je een mensen-mens zijn

Arvid Gustafsson werkt sinds mei 2020 op Spandersbosch. Een bijzondere tijd om te starten, zo midden in de coronapandemie. De baan was enkele maanden gesloten en de brasserie zelfs tot mei 2021. 

Hoe word je eigenlijk parkmanager? Na zijn studie Bedrijfskunde aan Nyenrode Business Universiteit belandde Arvid in de reclamewereld. Tot hij het roer omgooide en … greenkeeper werd op de spiksplinternieuwe golfbaan The International. Daarna trad hij als parkmanager aan bij Golfbaan De Hoge Dijk, om na een uitstapje als campus dean op Nyenrode bij Spandersbosch terecht te komen. Met Arvid heeft de club dus een ervaren manager in huis.

Dagelijkse leiding

Dat is maar goed ook, want het parkmanagement is  een veelomvattende taak. De parkmanager geeft onder meer leiding aan de greenkeepers die voor het baanonderhoud zorgen en aan de medewerkers van de brasserie. Er werken drie professionele greenkeepers op Spandersbosch. Daarnaast is een groot aantal vrijwilligers actief in het zogenaamde groenteam. Ook in de brasserie werken drie vaste medewerkers: Robert, Frank en Leontine. Zij worden bijgestaan door een twintigtal jonge, energieke collega’s waardoor de brasserie in de zomermaanden van 10 tot 10 open kan zijn. 

Baanstatistiek 

Ondanks de sluiting van enkele maanden, is er de afgelopen tijd meer gegolfd dan ooit. Die drukte in goede banen leiden is ook een taak voor de parkmanager. Corona heeft voor een versnelde invoering van een elektronisch starttijdensysteem gezorgd, E-Golf4U. Daardoor is nu goed te zien, welke banen en tijden bij welke groepen spelers populair zijn. Nu er meer inzicht is in de baanstatistieken kunnen maatregelen genomen worden om ervoor te zorgen dat de baan zo efficiënt mogelijk gebruikt wordt en iedereen aan zijn of haar trekken komt. Door middel van acties als ‘Zomeravondgolfen op Spandersbosch’ bijvoorbeeld worden spelers verleid om op stillere uren met de Crailoobaan en Boschbaan kennis te maken. 

De parkmanager onderhoudt het contact met de golfschool waar onder meer de caddiemasterfunctie is belegd. De caddiemaster is op de golfbaan degene die gastspelers ontvangt en de starttijden regelt. Op Spandersbosch melden greenfeespelers zich in de golfshop. Ook leden melden zich daar.  Sinds kort kan dat ook in het clubhuis via een elektronische scanner. 

 “Ik ben een echt mensen-mens”, schreef Arvid in zijn motivatiebrief voor zijn komst naar Spandersbosch. Een uitstekende competentie die past bij  de normen en waarden, uitdagingen en sfeer binnen onze vereniging!