Gastvrij golfen dankzij de marshals

Niet alle golfers zijn vertrouwd met het juiste gebruik van de baan. Marshals rijden rond over de baan en kunnen je daarop aanspreken. Zet je buggy  of golftas niet op de green, omdat die daardoor beschadigd kan worden. Zorg ervoor altijd een pitchfork bij je te hebben om pitchmarks direct te herstellen. Zet je golftas liefst zo neer, dat je makkelijk door kunt lopen naar de volgende hole als je hebt uitgehold. Allemaal bedoeld om de doorstroming op de baan te bevorderen en de baan te beschermen. Niemand heeft immers zin om nodeloos te wachten of op een zwaar beschadigde green te spelen. De greens op Spandersbosch zien er uitstekend uit en dat willen graag zo houden! 

Ready Golf 

De marshal ziet er zoveel mogelijk op toe, dat het speeltempo in de baan niet te laag wordt. Hij of zij probeert wachttijden te voorkomen, of te beperken. De marshal heeft daarbij het recht om drie- of vierballen te formeren of te splitsen als doorstroming in de baan dit nodig maakt. Speel Ready Golf, dat bestaat uit tips om de vaart in het spel te houden. Bijvoorbeeld: eerst slaan dan zoeken. Je medespeler heeft de bal in het bos geslagen en jij ligt prachtig op de fairway. Sla dan eerst je eigen bal op de fairway en ga daarna helpen met zoeken. Dat kan behoorlijk wat tijd schelen.

EHBO

Ook ziet de marshal erop toe dat alleen speelgerechtigde spelers in de baan zijn. Met behulp van een tablet controleert de marshal wie er in de baan is. Zorg er dus voor dat je correct bent aangemeld en – in het geval van greenfeespelers – hebt betaald om te mogen spelen. De veiligheid in de baan is een ander aandachtspunt van de marshal. In de marshal-kar bevinden zich een EHBO-trommel en een AED. De marshals volgen regelmatig een EHBO-cursus. 

Het komt nog wel eens voor, dat golfers zich afvragen waar de marshal zich mee bemoeit. Dan is het goed om te weten dat alle gebruikers van de baan verplicht zijn om de instructies van onze marshals op te volgen. Marshals hebben op Spandersbosch een begeleidende, toezichthoudende en corrigerende taak in het belang van iedereen.