Nieuwe samenwerking tussen De Ridder en Spandersbosch

De Ridder Golf, Sport en Groen en Golfvereniging Spandersbosch hebben deze week een samenwerkingsovereenkomst gesloten voor het onderhoud van de golfbaan voor meerdere jaren.

In de jaren ‘90 heeft De Ridder golfpark Spandersbosch in zijn huidige vorm aangelegd. De aanleg van de natuurbrug in het Goois Natuurreservaat (GNR) maakte een nieuwe indeling van de sportvallei noodzakelijk.  Frank de Ridder: “Het is voor ons een eer om na al die jaren weer terug te komen om op deze prachtige golfbaan het onderhoud te verzorgen”. Golfpark Spandersbosch is een uitdagende natuurbaan met twee 9 holes baanlussen, op een steenworp afstand van het Mediapark tussen Hilversum en Bussum.

Impuls

De golfvereniging maakt op dit moment een bloeiende periode door. De baan ligt er na vele jaren van goed onderhoud in nauw overleg met het GNR goed bij. Ook de komende jaren wordt flink geïnvesteerd in de baan om een aantrekkelijke en toegankelijke baan te blijven. Een nieuw bestuur zet in op een actief verenigingsleven en een inspirerend aanbod voor ondernemers, werkende vrouwen en jongeren. Komende jaren volgen diverse renovaties en blijft de focus op hoogwaardig en duurzaam baanonderhoud. Ook wordt er ingezet op de natuurwaarde en -beleving, aangezien de golfbaan grenst aan de Bussumse Heide en deel uitmaakt van het Goois Natuurreservaat.

Op de foto vlnr:   Theo Hoekstra (bestuurslid Spandersbosch), Alexander de Vries (projectleider De Ridder), Frank de Ridder, Celia Noordegraaf (voorzitter Spandersbosch), Vincent de Vries (projectleider De Ridder), Arvid Gustafsson (manager Spandersbosch). Foto: Bart Landman, hstotaal.nl