De rode beuk op hole 9 is een jubileumboom

Op woensdagochtend 7 december 2022 is een jubileumboom geplant door directeur-rentmeester Karin Kos van het Goois Natuurreservaat en Celia Noordegraaf, voorzitter van onze vereniging. Samen plantten zij een mooie rode beuk op hole 9 van de Boschbaan in aanwezigheid van een grote groep natuurliefhebbers. De boom staat symbool voor twee jubilea én de mooie samenwerking op het gebied van natuurbescherming tussen de beide organisaties.

Natuurwaarden

Het terrein van de golfvereniging ligt midden in natuurgebied Zanderij Crailoo, dat tot het Goois Natuurreservaat behoort. Het park kent veel natuurwaarden. Zo zijn er 150 soorten planten en 100 vogelsoorten geteld, waarvan de helft broedend. Ook amfibieën, paddenstoelen, vlinders, libellen en diverse zoogdieren komen er voor.

Zonnebankjes

Bij de vereniging staat verantwoord en duurzaam beheer van het park voorop, aansluitend bij de beheervisie van het Goois Natuurreservaat. Zo worden er bijvoorbeeld geen bestrijdingsmiddelen gebruikt. En wordt er geïnvesteerd in natuurontwikkeling. Denk aan een ijsvogelbroedplaats, spreeuwenpotten, torenvalkkast en zonnebankjes voor reptielen.

Directeur-rentmeester Karin Kos: ‘De zorg voor de natuur op het golfterrein zorgt voor een zo goed mogelijke verbinding met de omliggende natuurgebieden van het Goois Natuurreservaat. Daar zijn wij enorm blij mee! Wij kijken uit naar  het vervolg van de prettige samenwerking met Golfvereniging Spandersbosch. Die, naar ik hoop, zeker zo lang zal mogen duren als deze prachtige rode beuk hier staat’.

Jubilea

Het Goois Natuurreservaat vierde in 2022 het 90-jarig jubileum. Golfvereniging Spandersbosch bestond in 2022 veertig jaar. Veel Spandersboschleden zijn donateur van het Goois Natuurreservaat.