De leukste bijbaan in het Gooi!

Maya Römer (geen familie van de beroemde acteursfamilie) werkt sinds een paar jaar in de brasserie. Zij is één van de 10 tot 15 jonge mensen, die op drukke tijden het vaste personeel bijstaan. Het werk in de brasserie is voor haar een bijbaan naast haar studie Sociale Wetenschappen. Hoe kwam ze op Golfpark Spandersbosch terecht en zou ze anderen deze job aanraden?

Via via

Maya kwam via haar broer Kris bij de brasserie terecht. Ze hoorde dat de brasserie nog mensen zocht en ging op een mooie dag eens kijken op het terras. Toen was ze meteen verkocht. Prachtig uitzicht, mensen die er heel gelukkig uitzagen, groene natuur… “Spandersbosch is een goed verstopt mooi stukje Hilversum, “ vindt Maya. Het is een fijne werkomgeving zo in de natuur. Bovendien vindt zij werken in de horeca leuk, omdat je met mensen werkt. Op Spandersbosch is het net nog wat persoonlijker, omdat je veel met leden te maken hebt die je goed leert kennen. En ook het contact met haar collega’s is erg leuk.

Flexibel

In principe draaien de flexibele medewerkers diensten van 8 uur. Elke maand wordt het rooster gemaakt op basis van de behoefte van de brasserie en de tijd die de medewerker beschikbaar is. In de zomer is het bijvoorbeeld drukker dan in de winter, ook omdat de brasserie dan tot ’s avonds laat open is. Op dit moment werkt Maya gemiddeld zo’n 12 uur per week. Toen ze het een tijdje terug druk had met haar studie, was dat 8 uur per week. Veel van de jonge mensen die regelmatig in de brasserie werken, zijn daar via via terechtgekomen. Maya’s broer Kris kwam bijvoorbeeld via zijn goede vriend Martin met de brasserie in aanraking. Vaak gaat het ook om familie van leden, zoals Maud bijvoorbeeld, kleindochter van…. Die komt binnenkort weer terug, na een wereldreis te hebben gemaakt. Die flexibiliteit is ideaal voor jonge mensen. Na een tussenjaar ben je weer van harte welkom.

Variatie

Na het VWO nam ook Maya een tussenjaar. Ze wist nog niet zo goed wat ze wilde studeren en had behoefte aan een pauze. In die tijd werkte ze vijf dagen per week op Spandersbosch, waardoor ze kon sparen voor een aantal reizen en haar studie. Zo maakte ze een langere reis naar Egypte en kortere naar Venetië, Milaan en Zanzibar. “De flexibiliteit en het contact met mensen maken het werk leuk”, vertelt Maya. “Het Media City Golf Open bijvoorbeeld in september is altijd een superleuke dag. Vaak prachtig weer, iedereen is vrolijk, een leuke crew die superdruk is om het iedereen naar de zin te maken, maar daardoor vliegt de tijd.”

De crew tijdens het Media City Golf Open: Thomas, Martin, Kris en Maya

Fooi

“Het salaris dat je krijgt, hangt af van je leeftijd”, legt Maya uit. “Toen ik op mijn 18e begon, kreeg ik minder dan nu.” Naast het salaris krijgen we ook fooi. Elke maand wordt de fooienpot op basis van het aantal gewerkte uren verdeeld onder alle medewerkers. Vooral gasten geven fooi. Als het druk is, wordt er meer fooi gegeven dan wanneer het rustig is. Mensen van buitenaf komen vaak uitgebreid lunchen en geven dan fooi. De fooi is een leuk extraatje, maar voor mij is het vooral belangrijk dat ik een geregeld inkomen heb in een fijne omgeving met leuke mensen! Ja, ze kan het iedereen aanraden. ”

Ook geïnteresseerd in een bijbaan in de brasserie? Mail of app naar manager@golfparkspandersbosch.nl , 06 41521914