Mijn bezoek aan de Tongelreep

Door Celia Noordegraaf

Golf & Country Tongelreep is genoemd naar de Tongelreep, een riviertje dat zich door de Genneper Parken slingert in Eindhoven. De afgelopen winter was de baan zes weken gesloten omdat hij onder water stond. Eind april ligt hij er op een warme, zonnige dag prachtig bij. De eerste negen holes sla je naar de greens met een witte vlag. De tweede negen naar een rode. Sommige holes delen de green. Dan oriënteer je je op de rood-witte Brabantse vlag.

Net als bij Spandersbosch zetten zich tal van vrijwilligers in voor de baan. Ze delen graag de nieuwtjes over de baan. De marshal legt je meer dan bereidwillig uit hoe alles werkt. Ze zijn herkenbaar aan een blauw marshal shirt of jack. “Iedereen had iets anders aan,” zegt de voorzitter van de marshalcommissie die ’s middags dienst doet. “Toen ik voorzitter werd, heb ik bij het bestuur gelobbyd voor herkenbare kleding.” Liefhebbers van de lange baan kunnen zich op de Tongelreep uitleven. Het parcours bevat verschillende par-5 holes en zelfs de par-3 holes zijn niet kort.

Je kunt in een dagje op en neer vanuit ’t Gooi. Wij startten ongeveer half twaalf en eindigden rond drie uur. Maar het is leuk om in de buurt te gaan overnachten en de volgende dag naar Helmond te gaan, waar ook een baan ligt die is aangesloten bij de Golfalliantie.

Met één speelrecht spelen op 9 golfbanen

De deelnemende banen aan De Golfalliantie geven gratis speelrecht op elkaars baan. Dit concept geeft de leden de mogelijkheid een keer uit te wijken naar een andere golfbaan. De clubs, die alle beschikken over 9 holes, behouden wel hun eigen identiteit. Dit wil zeggen dat wedstrijden en evenementen bestemd blijven voor de eigen leden. Een rondje golf en een bezoek aan de horeca op een andere baan, maakt het golfen voor iedereen leuker! Spandersboschleden met volledig speelrecht zijn tevens lid van de Golfalliantie.

Lees ook:

Mijn bezoek aan Overbrug - Golfvereniging Spandersbosch (golfparkspandersbosch.nl)

Mijn bezoek aan Kromme Rijn - Golfvereniging Spandersbosch (golfparkspandersbosch.nl)