Mijn bezoek aan Overbrug

Door Mark de Haas

Eén van de redenen om lid te worden van golfvereniging Spandersbosch is de mogelijkheid om gebruik te maken van de alliantiegolfbanen. Voor ons ideaal, omdat we in het bezit zijn van een camper en we een camperuitje graag combineren met een golfrondje. In de meivakantie hadden we de camper in Brabant staan en op een reisdag stopten we onderweg bij “Overbrug” in Helmond, gelegen aan de mooiste straatnaam van Nederland: het Verliefd Laantje.

We werden zeer vriendelijk ontvangen en kregen een uitgebreide uitleg van de negen holes golfcourse. Bovendien werden we er op gewezen dat we deze ochtend niet de enige leden van Spandersbosch waren die kwamen spelen en jawel hoor: even later kwamen we clubgenoten tegen!
Ten opzichte van onze Crailoobaan en Boschbaan valt vooral de ruimte op: nauwelijks bomen en vooral veel brede fairways. Daardoor wel wat meer ontvankelijk voor de wind, maar we hadden een prachtige dag uitgekozen, dus dit leverde geen problemen op. Grappig is dat hole 4 in de eerste lus een par-4 is, maar als hole 13 is deze (door een andere opstelling van de teebox) een par-3 geworden.


Hole 6 is bijzonder, want de green ligt op een schiereiland en dat vraagt dus om een goede clubkeuze en een zuivere afslag, want anders verdwijnt je bal onherroepelijk in het water. De baan kent tevens twee par-5-holes en dat is als afwisseling leuk en uitdagend.
De golfclub en zijn leden stralen één en al Brabantse gemoedelijkheid uit. Gelukkig maar, want onze flight zat wat dichtgeperst op de flights voor en na ons, dus dat leverde hier en daar wat wachttijden op. Maar door de Overbrugleden uit te nodigen om ook eens in Hilversum op Spandersbosch te komen spelen, leverde dit steevast een gezellig praatje op.

Met één speelrecht spelen op 9 golfbanen

De deelnemende banen aan De Golfalliantie geven gratis speelrecht op elkaars baan. Dit concept geeft de leden de mogelijkheid een keer uit te wijken naar een andere golfbaan. De clubs, die alle beschikken over 9 holes, behouden wel hun eigen identiteit. Dit wil zeggen dat wedstrijden en evenementen bestemd blijven voor de eigen leden. Een rondje golf en een bezoek aan de horeca op een andere baan, maakt het golfen voor iedereen leuker! Spandersboschleden met volledig speelrecht zijn tevens lid van de Golfalliantie.

Lees ook:

Mijn bezoek aan Kromme Rijn - Golfvereniging Spandersbosch (golfparkspandersbosch.nl)

Mijn bezoek aan de Tongelreep - Golfvereniging Spandersbosch (golfparkspandersbosch.nl)