Ons bezoek aan Albatros

door Peter Vlaandere

Een aantal weken geleden gingen wij op een zondag richting familie in Brabant. We bedachten dat we dit leuk konden combineren met een bezoek aan de alliantiebaan Albatros in Prinsenbeek, vlak bij Breda.

Al bij de telefonische reservering viel op hoe ongelofelijk sympathiek men hier is: “jazeker, welkom, wat leuk want er is nog een stel vanuit Spandersbosch aanwezig, misschien kennen jullie elkaar”.

De fysieke ontvangst was niet minder gastvrij. Dus inchecken en naar de driving range. Deze ligt iets opzij, is niet heel groot maar is verder prima. Na een mandje ballen ‘op temperatuur komen’ voor het terras langs naar hole 1. De sfeer op het terras zat er goed in. Er was een grote groep aan het lunchen en men zag er Brabants netjes uit. Dat is dus piekfijn.

De 9 holes baan ligt als drie klaverbladen om het clubhuis heen. Dus na 3 holes heb je een soort driehoekje gelopen (niet saai hoor, alles is mooi en gevarieerd aangelegd) en na iedere drie holes ben je dus weer vlak bij het clubhuis. De baan lijkt een soort parkbaan, dus er zijn relatief weinig hoogteverschillen. Er is af en toe wat water en mooie groenpartijen zijn op goede plekken gepositioneerd. De eerste hole is redelijk uitdagend, met een dogleg naar links, waar je over water en een bunker precies op de green moet landen om in 4 uit te holen. Het is te doen, maar het helpt wel als je de baan al eerder gelopen hebt (wat wij dus niet hadden). Uit in 5 dus. Tweede is een ruime par 3 en de derde gaat weer in een lange streep naar het clubhuis (uit in 4/4). Toen door naar de tweede drie holes en uiteindelijk het laatste trio. In de laatste lus is hole 7 een fraaie par 5. De baan is leuk. niet supermoeilijk maar wel met voldoende variatie en uitdaging.

De zomer wist nog niet of hij die dag wel of niet zou doorzetten en trakteerde ons na zonneschijn op onweer. Hierdoor kon ons tweede rondje niet door gaan.

Wij hebben nog snel een drankje gedaan omdat het allemaal zo gastvrij oogde. Vanwege ons familiebezoek hadden we geen tijd meer voor een lunch, maar wat ik allemaal voorbij zag komen, lijkt dat dik in orde.

Met een snelle groet aan het andere stel van Spandersbosch gingen wij weer door. Met een goed gevoel en de intentie om hier graag weer terug te komen!

Met één speelrecht spelen op 9 golfbanen

De deelnemende banen aan De Golfalliantie geven gratis speelrecht op elkaars baan. Dit concept geeft de leden de mogelijkheid een keer uit te wijken naar een andere golfbaan. De clubs, die alle beschikken over 9 holes, behouden wel hun eigen identiteit. Dit wil zeggen dat wedstrijden en evenementen bestemd blijven voor de eigen leden. Een rondje golf en een bezoek aan de horeca op een andere baan, maakt het golfen voor iedereen leuker! Spandersboschleden met volledig speelrecht zijn tevens lid van de Golfalliantie.

Een aantal leden deelt zijn ervaring. Lees ook:

Ernst Steffen - Mijn bezoek aan Kromme Rijn

Celia Noordegraaf - Mijn bezoek aan de Tongelreep

Mark de Haas - Mijn bezoek aan Overbrug