Nieuws

Veel enthousiasme op ALV voor plannen 2025

In een vereniging worden alle belangrijke besluiten genomen door de Algemene Ledenvergadering. De voorjaars- en najaarsvergadering zijn daarom altijd belangrijke momenten in het jaar. Als bestuur laten we zien wat de resultaten zijn van de inspanningen tot nu toe én vragen we om goedkeuring om verdere stappen te zetten. De najaarsvergadering op 3 oktober jl. was weer zo’n moment. Waar de brasserie in het voorjaar een zorgelijk dossier was, konden we nu mooie cijfers laten zien. Ook stemde de vergadering in met de toekomstplannen voor de Golf Academy. Als bestuur kijken we dan ook terug op een goede vergadering en zijn we blij met het in ons gestelde vertrouwen.

Wat waren de highlights op 3 oktober? Aan het begin van de vergadering werd Erik Bender voorgesteld, de nieuwe coördinator van de Golf Academy. Hij is per 1 oktober begonnen zich in te werken en zal per 1 november het stokje overnemen op de Driving Range. Eén gezicht naar buiten (en naar binnen) is dan eindelijk een feit, waardoor we kunnen werken aan een integrale aanpak. Superfijn. Ook een mooi moment was de benoeming van Louis Bensdorp als bestuurslid Sportzaken. Als bestuur zijn we nu weer compleet!

De Driving Range vanuit de lucht gezien

Driving Range van de toekomst

De projectgroep Golf Academy Spandersbosch presenteerde de toekomstplannen voor 2025. De uitvoering van het door de ALV goedgekeurde scenario A is inmiddels in volle gang. De projectgroep wil graag een stap verder gaan. Uitgebreid onderzoek ook bij andere golfbanen laat zien, dat met tracking systemen, goede faciliteiten en een professionele uitstraling trainen en oefenen steeds leuker wordt, waardoor er meer uitdaging zit in het spelen op een Driving Range (scenario B). Investeringen verdienen zich veel sneller terug door een hogere ballenomzet dan verwacht.

Het voorstel riep veel vragen op bij de leden, die door de projectgroep uitgebreid werden beantwoord. Wordt het niet te druk? Daar kunnen we maatregelen voor nemen. Gaat het niet ten koste van de pro's? Nee, die worden nauw betrokken en ook zij gaan hierdoor vooruit. Het voorstel van de projectgroep om investering te gaan zoeken voor targets op de driving range, tracking systemen en extra overkapping van 16 extra afslagplaatsen, werd daarna door een overgrote meerderheid gesteund.

Succes

Waar de brasserie in het voorjaar nog een zorgenkind was, konden nu rooskleuriger verhalen worden verteld. Het door Ronald Born geïnitieerde plan om met vrijwilligers in de brasserie te gaan werken, blijkt een doorslaand succes. Hijzelf kon niet aanwezig zijn, maar de vergadering gaf hem een spontaan applaus. Ook acties als Golf & Dine en lunchaanbiedingen om de omzet te verhogen, slaan erg aan. De nieuwe floormanager, Kim, ontving eveneens een warm applaus. We zijn er nog niet, maar het verwachte tekort is minstens met de helft teruggebracht. Dat is mooi, want daardoor ontstaat ruimte om in de baan te investeren. De baan ligt er prima bij, maar de wateroverlast heeft dit jaar voor behoorlijke problemen gezorgd. Renovatie van Crailoobaan 3 volgend jaar is dan ook een dringende wens. Het liefst willen we de green verplaatsen en de fairway, bunker, teebox en waterpartij herontwerpen.

Verjonging

Als vereniging zitten we in de lift. Belangrijke doelstellingen uit het meerjarenbeleidsplan 2022-2026 komen steeds dichterbij. Zo is de gemiddelde leeftijd inmiddels gedaald naar 59 jaar, kunnen we trots zijn op een goede man-vrouwverhouding (63%-37%) en een flink percentage jeugdleden (8%).  Helaas maken stijgende kosten een contributieverhoging van ongeveer 5 % noodzakelijk. Dat is in lijn met de CBS-index. De vergadering stemde unaniem in met de daarop gebaseerde begroting.  Zowel tijdens de vergadering als bij de rondvraag werden veel vragen gesteld en suggesties gedaan, wat wijst op een grote betrokkenheid bij de vereniging. Met de door de leden positief ondersteunde plannen, de gezonde financiële situatie staan alle seinen op groen voor een mooie, verdere doorontwikkeling en groei als vereniging en golfpark in het Gooi.

Leden vinden de presentatie van het bestuur op de ledenwebsite. Vanaf 22 oktober zijn daar ook de concept-notulen te vinden.