Nieuws
6 October 2024

't Goois Open Par-3 Kampioenschap 2024

door Mariëtte Batenburg

’28 September 2024, 07.30 uur … In het pikkedonker, terwijl de regen met bakken uit de hemel stortte, arriveerden Aldie Hamming en ik bij de Brasserie. De sleutel hadden we gelukkig bij ons, maar we hadden niet gerekend op een ‘loeiende’ ontvangst. Het alarm ging oorverdovend hard af!  

Maar dat werd snel opgelost en inmiddels waren ook Theo Hoekstra en Willem de Gids gearriveerd. We konden aan de slag met de laatste voorbereidingen voor dit Par-3 Kampioenschap. Een wedstrijd die past in een lange traditie.  

Om 09.00 uur sharp vertrok de eerste flight. In totaal waren er 72 deelnemers in 24 flights. Allemaal zeer gemotiveerde golfers die veel zin hadden om deze uitdagende wedstrijd te spelen. 

Qua weer wisselden storm, felle buien en een stralend zonnetje elkaar af. Onrustig voor de golfers die regelmatig van outfit moesten wisselen.  De strijd was spannend. Uitslagen werden getoond op een scherm in de Brasserie, waar de standen nauwlettend gevolgd werden. Uiteindelijk moesten er twee play-offs gespeeld worden: bij de dames én bij de heren. Buitengewoon spannend en goed te volgen op het terras: het zonnetje scheen, iedereen zat buiten. 

Manola Dekker en Robert van Ooijen gingen ieder met de overwinnaarsbeker naar huis. En met een mooie waardebon van Pin High t.w.v. Euro 250,-.  

Onder de belofte dat ook volgend jaar deze wedstrijd weer gespeeld gaat worden, vertrok iedereen gerustgesteld naar huis. Maar dán moet toch echt de putter van Jumbo uitgereikt worden! Wie maakt nou eindelijk die eerste hole-in-one op 27 september 2025

Het was een superdag, met dank aan alle vrijwilligers, de Brasserie, het keukenteam, het greenteam en alle anderen die eraan meegewerkt hebben om van deze dag een succes te maken.  

Achteraf meegenieten van dit superevent? Nog eens terug kijken op jouw kampioenschap? Bekijk de aftermovie!