Nieuws
1 September 2024

Op koers

Binnenkort staat de najaarsvergadering voor de deur. Het najaar is altijd een fijne periode om terug te blikken en vooruit te kijken. Waar staan we nu ten opzichte van wat we ons hadden voorgenomen en wat gaan we de komende maanden doen?

Een vitale brasserie

Eén belangrijk speerpunt is het verenigingsbeleid is de brasserie. Begin dit jaar is het verbeterplan ‘De vitale brasserie’, aan de leden gepresenteerd. Doelstelling is het vertrouwen terugwinnen bij de leden in de brasserie door onder andere een aantrekkelijke prijs-kwaliteitverhouding en aansprekende acties.  Met man en macht is deze zomer gewerkt aan het behalen van die doelstellingen. Met resultaat!

Samen

Dankzij de acties van het brasserieteam is er meer geluncht en gedineerd dan ooit. Voor of na wedstrijden samen eten is weer gewoon. Op de slotavond van de zomeravondinloop op woensdag bijvoorbeeld bleef bijna iedereen eten. Ook tijdens de Golfweek is er flink gegeten. Het vrijwilligersteam in de brasserie is een doorslaand succes. Leden die andere leden en gasten bedienen, zorgen voor een persoonlijke, warme sfeer. Hun inzet bespaart bovendien kosten. Een eerste voorzichtige berekening laat zien dat de geplande besparing van 15.000 euro dankzij hen, wordt gehaald. Chapeau!

Volle bak na de openingswedstrijd van de Golfweek: Hole to Hole.

Op de ALV hopen we te laten zien, dat het dreigende tekort dankzij alle inspanningen grotendeels is weggewerkt. Dat is goed nieuws voor iedereen, want de brasserie is van ons allemaal! Blijf dus vooral komen, ook straks in het najaar, dan zorgen we samen voor een vitale brasserie!

Jong

Ook met de verjonging van het ledenbestand gaat het dankzij ons jeugdprogramma goed. Ongeveer 8% van onze leden is jonger dan 18 jaar. Het landelijk gemiddelde ligt op 3%. Je zou kunnen zeggen dat we het dan best goed doen, maar het is natuurlijk nog wel wat weinig. Ongeveer 10% van onze leden is jonger dan 26 jaar. Dat betekent dat we ons jeugd- en jongerenbeleid onverminderd doorzetten en dat kan gelukkig ook nu we een bestuurslid met focus op Jeugd hebben én straks de activiteiten van de vereniging én de Golf Academy beter op elkaar kunnen afstemmen. Het jeugdbeleidsplan dat Kaj van Leeuwen zal presenteren, laat zien hoe we gaan doen.

Nieuw

Op 1 oktober gaat de nieuwe coördinator van de Golf Academy aan de slag. Samen met het pro-team gaat hij ervoor zorgen dat doelgroepsgewijs steeds meer golfers enthousiast deelnemen aan onze cursussen en activiteiten. Er komt een jaarplanning van lesprogramma’s en golfclinics, dat focus brengt in alle activiteiten. De Clubtraining voor leden is daar ook een onderdeel van. Kortom, de toekomst van Spandersbosch ziet er uitdagend en aantrekkelijk uit. Op de Algemene Ledenvergadering gaan we daar dieper op in. Voor de Golf Academy organiseren we daarnaast een informatieavond voor wie graag het naadje van de kous wil weten.

Op koers

Samenvattend, de vereniging ligt op koers en we nodigen iedereen uit om aan boord te blijven en zo mogelijk een bijdrage te leveren.