Nieuws

Nieuwe ronde, nieuwe kansen

Wat boffen we toch dat we elk jaar opnieuw met een schone lei kunnen beginnen. Een frisse nieuwe start, waarin ons we met hernieuwd élan op de uitdagingen storten die voor ons liggen. Zoals iedere golfer weet, moet je niet te lang treuren om een gemiste hole. Elke hole biedt weer nieuwe kansen. Zo ligt ook elk nieuw jaar de wereld weer voor je open.

Lente in december [Foto Mike Werkhoven]

Zo beginnen we ook bij Spandersbosch aan een uitdagend jaar. Een jaar waarin we met meer leden zijn dan ooit tevoren. Welcome to the club allemaal! Ook komend jaar wordt er weer een keur aan activiteiten georganiseerd waar iedereen zich in kan uitleven. De wedstrijdkalender staat bol van de events: van bloedstollende clubkampioenschappen tot fun events, voor kinderen en jongeren, voor dertigers, ondernemers, heren, dames… Als het goed is, komt iedereen aan zijn of haar trekken en als dat niet zo is, hoeft iemand maar zijn vinger op te steken en maatjes te gaan verzamelen om het van de grond te trekken.

Spandersbosch Golf Academy

Het komend jaar bereiden we ons erop voor om vanaf 1 januari 2025 zelf de regie over de golfschool te nemen. In 2024 zal de Spandersbosch Golf Academy steeds meer vorm krijgen. Eén van de leuke aspecten in dit proces is een nauwere samenwerking tussen vereniging en golfprofessionals. Zo hebben we eind vorig jaar samen met de golfprofessionals voor het eerst een jaarprogramma gemaakt van alle groepstrainingen die vanuit de vereniging worden aangeboden: de Spandersbosch Clubtraining voor leden die hun handicap willen verbeteren, het Women’s Golf om vrouwen wegwijs te maken in golf én een vernieuwd jeugdprogramma. Het komend jaar wordt deze aanpak uitgebouwd en komen er ongetwijfeld nieuwe activiteiten bij. Bijvoorbeeld een programma Golffit, zoals één van de leden voorstelt in de nieuwsbrief van januari.

Terras

Een ander belangrijk aandachtsgebied is de brasserie. Zonder overdrijving kunnen we stellen dat Spandersbosch over het mooiste terras beschikt van het Gooi. Daar kunnen we en moeten we veel meer mee. Het moet ons lukken om én de ledentevredenheid over de brasserie te verhogen én een normaal bedrijfsresultaat te realiseren. De afgelopen tijd is een quick scan uitgevoerd, waarvan de resultaten half januari worden gepresenteerd. De resultaten worden meegenomen in een plan van aanpak dat erop gericht is de kosten te verlagen en de omzet te verhogen. Intussen is al gestart met de inzet van vrijwilligers. Dat we binnen een paar weken 24 vrijwilligers hebben weten te vinden om op drukke momenten in te springen, zegt iets over de betrokkenheid van de leden bij de vereniging. Er zijn al tal van ideeën gelanceerd om de leden en gasten te verleiden vaker te komen eten in de brasserie. Jullie zullen dat ongetwijfeld gaan merken.  

Positief

Graag laten we ons er bij Spandersbosch op voorstaan, dat we heel laagdrempelig en toegankelijk zijn. Ook staan we open voor vernieuwing, maar we jagen niet achter elke mode aan. Ook duurzaamheid hebben we hoog in het vaandel. Vanuit die mindset zien we de toekomst positief tegemoet en verheugen we ons op een mooi nieuw golfjaar. Veel golfplezier gewenst op Spandersbosch of op één van onze alliantiebanen komend jaar. Mijn goede voornemen voor 2024 is om ze samen met mijn man dit jaar alle tien te gaan bespelen!