Ronald Born

Tijdens de jaarlijkse Vrijwilligersdag is Ronald Born gekozen als Vrijwilliger van het Jaar. Dankzij Ronald zijn er nu ongeveer 25 vrijwilligers actief in de brasserie. Zij springen in op drukke tijden en zorgen er op die manier voor dat minder flexibele krachten hoeven te worden opgeroepen. Dat bespaart de vereniging tijd en geld, want horecapersoneel in deze tijd is schaars en duur. Bovendien dragen de brasserievrijwilligers bij aan een ontspannen en gezellige sfeer in de brasserie.

Persoonlijke Q&A

Hoe kwam je op het idee om een groep brasserievrijwilligers te vormen?
In de loop van 2024 werd duidelijk dat de brasserie van onze vereniging flink in de rode cijfers dreigde te lopen. Personeel vormt een grote kostenpost. Bij veel sportverenigingen werken vrijwilligers goed. Waarom bij ons niet, dacht ik.
En werkte het?
Het was en is best wel een hele klus om voldoende vrijwilligers te vinden. Maar uiteindelijk hebben we een enthousiaste groep gevonden.
En wat was het resultaat?
Mede dankzij de vrijwilligers schrijven we nu groene cijfers. De vrijwilligers zorgen voor een fijne sfeer in de brasserie én besparen kosten. Daarnaast heeft het vaste team natuurlijk superveel gedaan om een gastvrije sfeer te creëren met een aantrekkelijk aanbod.
Klus geklaard, dus?
Nee, allesbehalve! In de zomer zijn we van 's ochtends tot 's avonds laat open en zijn er veel vrijwilligers nodig. We kunnen dus nog wel wat extra vrijwilligers gebruiken.
Wat houdt het precies in?
Als brasserievrijwilliger ondersteun je het vaste personeel. Je neemt bestellingen op, brengt bestellingen rond, ruimt op, brengt vaatwerk naar de afwasmachine én maakt een praatje met de gasten. Elke vrijwilliger heeft één keer per maand een dienst van vier uur, meestal rond lunchtijd van 11.30 tot 15.30 als het druk is.
Wat motiveert de vrijwilligers?
Het is ontzettend leuk om te doen. Je komt in contact met leden, gasten en parkmedewerkers raakt zo op een heel prettige manier nog meer verbonden met de club.
Gewoon doen dus, zou ik zeggen. Hoe meld ik me aan?
Je kunt je melden bij mij via onderstaande link. Ik hoop heel veel nieuwe gezichten in de brasserie te kunnen verwelkomen!
En als mensen twijfelen of het wat voor ze is?
Loop een keertje mee met een voor jou bekende vrijwilliger om te ervaren hoe het is vrijwilliger te zijn. En dat meelopen is absoluut zonder de verplichting je definitief aan te moeten melden!

Specialisaties

  • Organiseren
Email mij