Golfers gezocht voor het GRIPP onderzoek!

Golfblessures verminderen door warming-up 

Het Amphia ziekenhuis in Breda en het Amsterdam UMC hebben in samenwerking met de Nederlandse Golf Federatie (NGF) een blessurepreventie programma ontwikkeld, genaamd Golf Related Injury Prevention Program (GRIPP) interventie. Het bestaat uit 6 verschillende dynamische oefeningen en duurt maximaal 10 minuten. 

De onderzoekers zijn binnen onze vereniging op zoek naar: 25 golfers van 45 jaar en ouder met een handicap tussen de 0 en 36. Het onderzoek is geschikt voor alle golfers, ook zonder wedstrijdervaring. Je moet wel minimaal 1 keer per week 9 holes spelen.

Vaak gaan we golfen zonder warming-up. We hebben nog net tijd voor een bak koffie of komen net op tijd op de tee-box aan.  Je slaat direct af bij hole 1 zonder warming-up en hebt een paar holes nodig om op gang te komen. Na 4-5 holes gaat het dan eindelijk beter en ben je warm gespeeld. Door onderzoek is bekend dat een warming-up helpt om de golfprestaties te verbeteren. In dit onderzoek wordt ook gekeken of golfblessures verminderd worden door deze golf specifieke warming-up.

Bij golf ontstaan de meeste blessures aan rug, schouder, elleboog en pols. De golfer is vaak enige tijd beperkt in het golfen en ervaart een verminderd spelplezier. In andere sporten is gebleken dat een dergelijke warming-up effectief is en blessures vermindert.

Bij deelname aan het onderzoek ontvang je regelmatig praktische tips die je direct kunt toepassen op de golfbaan. Het onderzoek zal in op 25 september 2021 starten en heeft een looptijd van 5 maanden.

Meer informatie kun je lezen op golfgrippstudie.nl. Ben je enthousiast om deel te nemen, lees dan de informatiebriefdoor en meld je aan door een e-mail sturen naar fysiotherapeut, fysiotherapiewetenschapper en onderzoeker Saskia Gladdines: sgladdines@amphia.nl met vermelding van de naam golfclub. Je kunt zich aanmelden tot en met 24 september.

Heb je nog vragen? Neem dan contact op met Saskia Gladdines via sgladdines@amphia.nl of telefonisch via 06-15661567.