Uitdagende strijd om Goois Open Par 3 kampioenschap

Op zaterdag 24 september wordt op golfpark Spandersbosch weer gestreden om het Gooise Par 3-kampioenschap. Deze golfbaan leent zich door zijn bijzondere ligging in het Goois Natuurreservaat bij uitstek voor dit type wedstrijd. Smalle fairways, hellingen, een ravijn, water, bos…. zorgen voor een bijzonder parcours.

Een aantal jaren geleden is deze Par 3-wedstrijd opgezet samen met de NGF en heette toen het NK Par 3-kampioenschap. Toen de NGF hiermee stopte – evenals met een aantal andere wedstrijden zoals het NK Foursome – is Spandersbosch doorgegaan.

Korte spel

Voor wie het golfspel (nog) niet machtig is: bij golf gaat het erom de bal in een aantal slagen in de hole te krijgen. Dat kan in drie slagen zijn (par 3), vier (par 4)  of vijf (par 5) slagen. Zelfs par-6 holes komen wel eens voor. Als je de baan loopt en evenveel slagen maakt als de baan aangeeft, speel je par. Par-3 wedstrijden zijn in Engeland al heel lang een groot succes, omdat het spel juist door de korte holes veel golfkwaliteit vereist.  Dat bleek ook wel uit de uitslagen bij het NK Par-3 indertijd, want ook de toenmalige amateurtop ( velen zijn inmiddels professional) kwam met moeite onder par na 36 holes.

Hole-in-one?!

Eind september wordt er gespeeld in 2 handicapcategorieën: handicap 0 tot 18.0 en handicap 18.1 tot 32.0. Zowel mannen als vrouwen kunnen meedoen. Met dank aan hoofdsponsor Van Poelgeest Hilversum en Naarden zijn er voor de winnaars mooie prijzen te winnen. De prijs voor een hole-in-one op hole 18 is in de loop van de jaren nog nooit uitgereikt, maar wellicht gaat dat dit jaar wel lukken! Par-3 banen worden in Nederland vaak gezien als oefenbaantjes voor beginners. Bijzonder is altijd de grote verrassing van de externe deelnemers over de bijzondere locatie en de moeilijkheid van de baan. Die wordt vooraf vaak door velen anders ingeschat.

Wat maakt het leuk om mee te doen? De locatie en goed geprepareerde greens? De goede organisatie? Het wedstrijdelement, waar het gaat om je korte spel? Daag je zelf uit en misschien mag jij je de beste Par 3-golfer van het Gooi noemen! Aanmelden via: Goois Open Par 3 kampioenschap 2022 - Golfvereniging Spandersbosch (golfparkspandersbosch.nl)