Nadenken over afscheid

1 november, met Martine van Vuure en Marianne Zeegelaar van Van Vuure Uitvaartverzorging

Hoe praat je op een goede manier met elkaar over de dood. Het kan jezelf én je nabestaanden rust geven als je hebt besproken wat je wensen zijn en die bijvoorbeeld hebt vastgelegd in een uitvaartwensenboekje.

Een persoonlijke uitvaart is een uitvaart die bij iemands leven en persoonlijkheid past. Dat kan heel uitbundig zijn, of een traditionele uitvaart. “Maar ook een ingetogen en bescheiden uitvaart kan heel mooi zijn en mij echt raken, “ aldus Martine van Vuure, algemeen directeur.  Bijna dertig jaar geleden stapte zij in  het bedrijf en zij heeft sindsdien veel zien veranderen. Toch zijn veel uitvaartrituelen hetzelfde gebleven en dat biedt troost, vindt Martine. Wat ook veranderd is, is de houding van mensen. Er is nu meer openheid over ouder worden, ziek zijn en het levenseinde. Dat is een goede ontwikkeling omdat daardoor dingen veel meer bespreekbaar worden.

Martine van Vuure is na haar studie in het familiebedrijf gestapt en vervulde daarbinnen verschillende functies. Op dit moment is zij algemeen directeur van de uitvaartonderneming en houdt zij zich met name bezig met de personele en zakelijke regie. “Als eindverantwoordelijke draag ik bij aan het prachtige werk van de uitvaartbegeleiders en ondersteunende krachten, “ zegt Martine. “Dat doe ik nadrukkelijk op de achtergrond. Ik schep de voorwaarden voor een gezonde organisatie, zodat wij altijd klaar kunnen staan voor de families”. Op 1 november komt Martine graag naar Spandersbosch om te vertellen over een goede voorbereiding op de dood. Van dichtbij weet zij hoeveel rust het geeft als een en ander goed geregeld is.

De Spandersbosch Academy is een nieuwe activiteit van de vereniging gericht op persoonlijke ontwikkeling van jezelf en anderen. Bij de golfschool op golfpark Spandersbosch kun je je als golfer ontwikkelen. De Spandersbosch Academy besteedt aandacht aan alle niet-technische aspecten van het golfspel. Behalve een goede techniek, is voor een golfer ook geestelijke fitheid van belang. Veel draait om ontspanning en concentratie. Iedere golfer weet dat je beter golft, als je lekker in je vel zit. En het omgekeerde is ook waar, als je lekker golft, voel je je beter.

De activiteiten van de Spandersbosch Academy zijn toegankelijk voor iedereen. Leden betalen € 10,-, niet-leden € 15,-. Dit is inclusief een kopje koffie of thee.

De workshop begint om 19.30 uur en duurt tot circa 21.00 uur. Vanaf 19.00 uur ben je welkom voor een kopje koffie of thee!

Graag vooraf aanmelden via info@golfparkspandersbosch.nl