Meditatie en golf: een gouden combinatie

27 september, workshop door Carla Hamburger, meditatieleraar

Mediteren verrijkt je leven en daardoor ook je golfspel. Carla Hamburger: "Je kunt door meditatie leren om een onverwachte 'vervelende' gebeurtenis ( bal zoek, vertraging in de baan, etc.) gewoon te accepteren zoals die is. En de alerte ontspanning die nodig is bij meditatie, lijkt verrassend veel op de ontspannen focus die zo welkom is in het golfspel.

In de workshop krijg je uitleg over wat meditatie is en hoe je dat kunt leren. We doen samen praktische oefeningen, die je daarna ook thuis kunt doen. En we sluiten af met een geleide groepsmeditatie. Zo kun je voelen en ervaren of meditatie iets is wat bij jou past. Met golfen ben ik 30 jaar geleden begonnen en mediteren doe ik nu al weer ruim 20 jaar. Uit persoonlijke ervaring kan ik zeggen dat Mediteren en Golf echt een gouden combinatie is."

Na een lange carrière als advocaat en compagnon bij een grote internationale maatschap gooide Carla Hamburger in 2000 het roer om. Zij bouwde haar advocatenpraktijk af en zette een Centrum voor Spirituele Ontwikkeling op in haar woonplaats Laren. Daar begeleidt zij met cursussen, één-op-één sessies en workshops mensen die zich door meditatie verder persoonlijk willen ontwikkelen.

De Spandersbosch Academy is een nieuwe activiteit van de vereniging gericht op persoonlijke ontwikkeling van jezelf en anderen. Bij de golfschool op golfpark Spandersbosch kun je je als golfer ontwikkelen. De Spandersbosch Academy besteedt aandacht aan alle niet-technische aspecten van het golfspel. Behalve een goede techniek, is voor een golfer ook geestelijke fitheid van belang. Veel draait om ontspanning en concentratie. Iedere golfer weet dat je beter golft, als je lekker in je vel zit. En het omgekeerde is ook waar, als je lekker golft, voel je je beter.

De activiteiten van de Spandersbosch Academy zijn toegankelijk voor iedereen. Leden betalen € 10,-, niet-leden € 15,-. Dit is inclusief een kopje koffie of thee.

De workshop begint om 19.30 uur en duurt tot circa 21.00 uur. Vanaf 19.00 uur ben je welkom voor een kopje koffie of thee!

Graag vooraf aanmelden via info@golfparkspandersbosch.nl