Golf, metafoor voor het leven

Dit lustrumjaar is een mooie aanleiding nieuwe dingen uit te proberen. Eén van de ideeën is de Spandersbosch Academy, een nieuwe activiteit van de vereniging gericht op persoonlijke ontwikkeling van jezelf en anderen.

Iedere golfer weet, dat je op de golfbaan vooral jezelf tegenkomt. Je afslag is perfect, maar de bal krijgt een vervelende stuit en komt ergens te liggen waar je alles op alles moet zetten om de zaak te redden.  Er is prachtig weer voorspeld, maar als jij aankomt, begint het te stortregenen. Wat doe je dan? Bij golf komt het aan op techniek, én op geestelijke fitheid. Techniek leer je op de golfschool, veerkracht, incasseringsvermogen, concentratie en ontspanning …. kunnen thema’s zijn  op de Spandersbosch Academy.

Verrijken

Golf kan zoveel meer zijn dan sportieve activiteit. Er lopen binnen de vereniging diverse mensen rond die wat interessants te vertellen hebben. Het idee is die mensen een podium te bieden via de Spandersbosch Academy. Uitgangspunt is dat het om onderwerpen moet gaan die op de een of andere manier je leven als golfer verrijken.  Dat kan zijn een interessante lezing over golf en voeding zijn of over golf en fitness. Of een excursie die je ogen opent voor de natuur op het golfpark waar je anders zomaar aan voorbij zou lopen. Alles is mogelijk, mits interessant voor golfers op Spandersbosch.

Dialoog

Gedacht wordt aan een eenvoudige opzet. Starten in het lustrumjaar 2022 met zes activiteiten, bijvoorbeeld elke tweede dinsdagavond van de maand vanaf 19.30 uur tot circa 21.00 uur. Kopje koffie erbij. Interactieve aanpak, dat wil zeggen met veel ruimte voor dialoog. Iedereen is welkom, ook niet-leden. Die betalen alleen iets meer voor hun entreeticket.  Een divers publiek maakt zo’n avond waardevoller, want mensen leren ook van elkaar. Net zoals je in een flight ook veel leert van je medespelers. Ik ben benieuwd hoe het idee gaat vallen. Heb je een idee voor een interessante Spandersbosch Academy-bijeenkomst, laat het weten aan voorzitter@golfparkspandersbosch.nl !