open Event

Winter Challenge

23 December 2023

Op 25 november is de 2de editie van de Spandersbosch Winter Challenge gestart. Ook jij kunt meedoen!

Wat houdt deze Winter Challenge in?

We spelen 5 maal een 9 holes wedstrijd op zaterdagmiddag van november tot en met maart en afwisselend op de Crailoobaan en Boschbaan. De wedstrijd is bedoeld voor iedereen, jong en oud.

De spelvorm is Stableford Individueel en je loopt in een flight van 3 tot 4 deelnemers door de baan. Bij een stablefordwedstrijd is het aantal slagen dat je over een hole mag doen afhankelijk van jouw handicap. Hoe hoger je handicap, hoe meer slagen je over een hole mag doen. Hoe lager de handicap, hoe minder slagen je 'cadeau' krijgt.

De wedstrijd is qualifying tenzij de baan non-qualifying wordt verklaard omdat de lengte en moeilijkheidsgraad van de baan tijdelijk veranderen door het weer. (wintergreens).

Meedoen met de Winter Challenge is ook een mooie gelegenheid om in de winter aan je golfspel te werken en ervaring op te doen met spelen in koudere en nattere temperaturen die zonder meer invloed op je balvlucht hebben.

Van november t/m maart mag je de bal plaatsen in de baan, dit betekent:

Je mag je je bal oppakken, hem schoonmaken en binnen 15 centimeter van de oorspronkelijke plaats weer op de grond neerleggen, zonder dat je daar een strafslag voor krijgt.

Hoe kun je je inschrijven:

Je schrijft je in via de e-golf4U app of de wedstrijdkalender op de website van Spandersbosch. Ook kun je je inschrijven via de link op deze pagina.

Deelname kost € 4,00 per keer, leden met beperkt speelrecht betalen daarnaast  € 12,50 op de CB (BB leden) en € 20,00 op de BB (CB leden). Niet-leden en registratieleden krijgen € 5,- korting op de greenfee. (CB = € 17,50 en BB = € 25,-)

De inschrijving sluit drie dagen voor de wedstrijd.

Je kunt je per keer inschrijven maar als je vaker meedoet tellen je vier beste scores mee voor de extra hoofdprijs!

We starten tussen 13.00 uur en 14.30 uur en sluiten gezamenlijk af in onze brasserie voor een nazit en prijsuitreiking. De brasserie serveert na afloop elke maand een andere heerlijke wintersoep met brood voor € 10,00. Meld je aan!

De data van de Winter Challenge zijn

25 november CB

23 december BB

27 januari BB

24 februari CB

23 maart BB