spandersbosch-academy Event

Natuurwandeling op en rond het golfpark

19 september 2023

Een rondwandeling op en over het golfpark, de natuurbrug en de Bussumerheide, als onderdeel van het Goois Natuur Reservaat door Jan Plouvier, natuurgids en golfer.  

Wegens succes herhaald!

Golfpark Spandersbosch maakt deel uit van een natuurgebied ‘de Zanderij’, dat eigendom is van het Goois Natuur Reservaat. Dat maakt golfen op Spandersbosch tot een unieke natuurbeleving. Tijdens het golfen geniet je van de vogels en de vergezichten, zie je soms reeën en een enkele vos. In augustus staat de paarse heide in bloei, in de herfst kom je ladingen paddenstoelen tegen.

Omdat het golfpark deel uitmaakt van een natuurgebied, willen we het golflandschap op een verantwoorde en duurzame wijze beheren. Soms worden bijzondere voorzieningen aangebracht, zoals een ijsvogelwand. De resultaten zijn ernaar: de biodiversiteit op het park is enorm. Op het park tellen we maar liefst 150 soorten planten en 100 vogelsoorten, waarvan de helft broedend. Ook leven er amfibieën, paddenstoelen, vlinders, libellen en zoogdieren.

Als lid van het greenteam is Jan Plouvier nauw betrokken bij al deze ontwikkelingen. Ook als marshal is hij regelmatig in de baan te vinden. Tijdens een rondwandeling met hem ga je de baan met andere ogen zien. Waarom ligt die zwerfkei hier bij hole I van de Boschbaan? Jan kan het je allemaal vertellenVorig jaar heeft hij met succes drie wandelingen op het park gegeven.

De activiteiten van de Spandersbosch Academy zijn toegankelijk voor iedereen. Leden betalen € 10,-, niet-leden € 15,-. Dit is inclusief een kopje koffie of thee.

Graag vooraf aanmelden via info@golfparkspandersbosch.nl of bijgaand formulier

Let op: in verband met de schemering begint deze activiteit om 19.00 uur!

Er kunnen maximaal 15 mensen meedoen. Bij overtekening wordt een tweede wandeling gepland