Dat jij dat een probleem vindt, dat vind ik nou zo goed van je!

14 juni 2022, workshop met Thijs Ottenhoff, ondernemerscoach

Een universele en verfrissende nieuwe kijk op de manier waarop je omgaat met problemen van anderen (en jezelf nog helpt ook). Op de golfbaan en zeker ook in je zakelijke en privé relaties.

Thijs Ottenhoff: “Het overkomt iedereen wel eens. Betrokken te worden in een klaaggesprek. Het kan behoorlijk zwaar worden, je eerste reflex is om bij te dragen aan een oplossing. Maar je weet inmiddels ook wel dat adviezen vaak niet werken. Hoe goed bedoeld ze ook zijn. Het lijkt vaak alsof de klager in zijn klachten zwelgt. Deze avond brengt je een verfrissende invalshoek om een betere gesprekspartner te worden.”

Als basis leggen we eerst een plakje theorie over de prikkelende, humorvolle, speelse en toch serieuze en liefdevolle kijk op menselijke interactie. Wat je daarover in een oogwenk leert,  kan je toepassen in werkelijk elke situatie. Dat gaan we dus ook oefenen. Een paar keer zelfs, en steeds met een andere invalshoek. Een eye-opener!

In mijn coaching praktijk pas ik een positief uitdagende gespreksvoering toe. Mijn klanten ervaren dit als een verademing. In de workshop bij de Spandersbosch Academy geef ik je met voorbeelden uit de praktijk een inkijkje waarom een warmte, humor en uitdaging een bijzonder effectieve mix is. Die direct de spanning vermindert.

Wat je meeneemt naar huis? In ieder geval ga  je ervaren dat relativeren een krachtig hulpmiddel is. Dat humorvolle en liefdevolle uitdaging meer brengt dan ja-knikken en meepraten.

Thijs Ottenhoff is 26 jaar eigenaar geweest van een internationaal handelsbedrijf. Daarna is hij gediplomeerd coach geworden en sindsdien werkt hij vanuit een nieuw bedrijf MijnZaak.  Als coach stelt hij uitdagende en indringende vragen, waarmee hij mensen aan het denken zet. Regelmatig organiseert hij coaching sessies op de golfbaan. “Je moet er wel tegenkunnen dat we in onze sessies vaak ook onbedaarlijk kunnen lachen, “ waarschuwt Thijs op zijn website over zijn aanpak. Eén van zijn cliënten rapporteert:  “Thijs weet je met humor en een fantastisch luisterend oor stevig door elkaar te schudden en je ogen te openen.” Via de Spandersbosch Academy heeft elke golfer de kans om kennis te maken met Thijs’ bijzondere aanpak. 

De Spandersbosch Academy is een nieuwe activiteit van de vereniging gericht op persoonlijke ontwikkeling van jezelf en anderen. Bij de golfschool op golfpark Spandersbosch kun je je als golfer ontwikkelen. De Spandersbosch Academy besteedt aandacht aan alle niet-technische aspecten van het golfspel. Behalve een goede techniek, is voor een golfer ook geestelijke fitheid van belang. Veel draait om ontspanning en concentratie. Iedere golfer weet dat je beter golft, als je lekker in je vel zit. En het omgekeerde is ook waar, als je lekker golft, voel je je beter.

De activiteiten van de Spandersbosch Academy zijn toegankelijk voor iedereen. Leden betalen € 10,-, niet-leden € 15,-. Dit is inclusief een kopje koffie of thee.

Graag vooraf aanmelden via info@golfparkspandersbosch.nl