Alles verandert, maar de solidariteit niet

Thécla Endert (r) tijdens de Handicartwedstrijd in de Golfweek 2022

De Stichting Handicart heeft als missie mindervalide golfers in staat te stellen het golfspel te blijven beoefenen. Op een groot aantal golfbanen in Nederland bevinden zich Handicarts, die tegen een laag tarief aan de pashouders van Stichting Handicart ter beschikking worden gesteld. Ook op Spandersbosch kunnen mindervalide golfers van Handicarts gebruik maken. Thécla Endert, de handicartconsul, is de drijvende kracht achter de Handicarts op Spandersbosch.

In een interview in het nog te verschijnen lustrumboek vertelt Thécla Endert: “De eerste handicart kwam er in 2002. Phyllis Sträter was toen handicartconsul en had alles geregeld. In 2003 nam ik het van haar over. De belangrijkste taak van de handicartconsul is ervoor te zorgen dat er genoeg geld binnen komt voor de jaarlijkse afdracht aan de Stichting Handicart. De Stichting levert de karren en zorgt voor jaarlijks onderhoud en eventuele vervanging, de vereniging zorgt voor de stalling. Jaarlijks moet € 1500,- worden afgedragen per kar. Inmiddels hebben we vijf karren, wat betekent dat we € 7500,- bij elkaar moeten sprokkelen. Dat gebeurt onder andere door middel van de jaarlijkse handicartwedstrijd. Tegenwoordig is deze wedstrijd onderdeel van de golfweek eind augustus.

Hartverwarmend

Wat ik nog altijd hartverwarmend vind, is de bereidheid van leden om mee te doen en geld op te halen voor de handicart. We hebben een flink aantal vaste donateurs en bij de handicartwedstrijd brengen de veiling en de loterij altijd veel geld op. Vorig jaar waren we 2e en dit jaar zijn we 3e qua opbrengst landelijk gezien. Er verandert veel op Spandersbosch, maar die onderlinge solidariteit is blijvend."

Meer informatie over de Stichting Handicart: https://www.handicart.nl/